tag:blogger.com,1999:blog-7161294660429481136.post7932695184532479195..comments2023-04-13T14:27:59.293+03:00Comments on лоКал: Зайо Байо без чукUnknownnoreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7161294660429481136.post-37868394424527155072011-07-20T12:02:03.000+03:002011-07-20T12:02:03.000+03:00Винаги съм си мислел, че ги пържат или нещо от сор...Винаги съм си мислел, че ги пържат или нещо от сорта?Александър Крумовhttp://marketinglokal.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7161294660429481136.post-59228769747364261912011-07-20T07:00:57.000+03:002011-07-20T07:00:57.000+03:00Хм, бачкал съм в производството на царевични пръчи...Хм, бачкал съм в производството на царевични пръчици (не Зайо байо) но за технология с пържене за пръв път чувам.А алтернативният вариант за омасляване е с палмово масло и в никакъв случай не бих казал, че е някаъв плюс(освен за бюджета на производителя).За овкусяването не искам и да споменавам за какви шитни става дума :) :) Рекламата обаче отново разцепва с малоумщина :Dtwiztednoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7161294660429481136.post-50367051246229827332011-07-20T17:19:44.000+03:002011-07-20T17:19:44.000+03:00Малко е сложно за обяснение.В най-общи линии се см...Малко е сложно за обяснение.В най-общи линии се смесват царевична грис масло и сол и сместа влиза в една машина, наречена екструдер, където чрез налягане и висока температура се изтегля на безкрайно дълги "пръчки" а накрая едни ножове ги режат на пръчици.След това минават в друга машина, където се напръскват с различните аромати, после друга машина, която ги суши.С малки разлики вярвам, че така работят повечето производители.twiztednoreply@blogger.com