понеделник, 20 юни 2011 г.

Вафлите на Зуека и Рачков

От известно време писането не ми върви по ред причини. Имам теми, които ми висят от месеци, ама все на стигам до тях. И докато се каня да попиша, реших да дам възможност на всеки, които смята, че разполага с казус подходящ за блога, да се прояви. Първият престрашил си е Pippilota. Май и на нея не й се пише цял структуриран пост (то тия дни, кой има време), но пък споделя интересна продуктова находка в лицето на вафли... "Господари на ефира"


 


Предвид вида на опаковката си помислих, че това е някаква кофти шега, но пък забелязах логото на небезизвестния производител "Karmela", a на техния сайт открих това:


С Пипи сме на едно мнение, че продуктовият дизайн е меко казано кичозен. Идеята за вафли, кръстени на ТВ шоу, е SO90's и в случая изглежда изненадващо - храна, кръстена на сатирична гаф програма? Може би появата на продукта има дълбоко глобално-кризисно обяснение.

Във времена на криза хората гледат повече телевизия, защото излизат по-малко навън, така започват чувстват любимите си програми още по-близки. А пък доверието към Господарите се пренася върху вафлите и воала - пазарът на евтини сладкишчета се пренарежда тотално от силата на Адреналинките.

Изсмуках си го пръстите това обяснение. Истината е, че никога няма да мога да вникна в сложните причинно-следствени връзки вградени в съзнанието на типичния вафлен магнат. Все пак вафла "Боровец" продължава да разбива пазара, младите се тункват, вафла "Криза" я проверява КЗК, a тя е вафла "Хели"

1 коментар:

Мартин Стефанов каза...

Wow какъв скок в extensiona, първо да бяха преминали през фен-артикули и после в посока сладки, много слаб fit.