вторник, 11 август 2009 г.

Това е вашият глас

Първо, благодарско на тези малко над петдесет мили хора, които гласуваха в анкетата до момента. Както е видно победителят е ясен, но все пак допитването ще остане активно за известно време. Моите надежди се оправдаха и не само аз смятам, че на Mtel им се получава най-добре, когато се стигне ТВ реклама.

Аз лично си го обяснявам с няколко характеристики на мтелските реклами - относително постоянство и надраждане на цялостния облик на клиповете - за твърде много от клиповете се усеща, че са на Mtel още при първо гледане преди да е излязло познатото лого. Сякаш има някакъв корпоративен дух, в който се издържани, цветове, стил на заснемане, музика...  Почти винаги присъства едно тънко чувство за хумор, провокативност, ефектни запомнящи се образи, които често стават участници в мини рекламни сериали. Не на последно място остава и ясното таргетиране, което води дори до срещи със закона, както беше с една от първите реклами на Loop с вандалите пенсионери. Разбира се и в рекламите на Mtel има слаби моменти, но сякаш няма наистина фрапиращи изпълнения, поне в последните 3-4 години. Лично аз често псувам Mtel, като техен клиент (главно заради издънени разговори), но пък няма как да не им се възхищавам за рекламите. Затова и събрах един лек трибют из наличните във Vbox7 клипове. За да не се разсърдят от Globul, Vivatel, Frog в последствие и тях ще ги спомена... с по-малко суперлативи, може би :)

*** Започвам с всепризната класика



*** Включване от дългия, който после избяга при конкуренцията.



*** Пубер хумор :)



*** Тук съвсем случайно гласът на перящата майка е на вездесъщата леля Мария. Добро попадение :)



*** Бедната Наталия. Лоша слава му излезе на това момиче. Btw тези двамцата се събраха отново на малкия екран за култовото комедийно шоу "Забранена/разрешена любов".



*** Mtel хитро се заигра и с великата заблуда, в която живеят много българи, че са велики търговци.



*** Може би първото култово рекламно семейство. Българските Адамс забиха яко с хитове, като "Червено вино снощи...", "Тази ли е новата..." и др.





*** Въпросната скандална стартираща рекламна кампания на Loop.



и много по-доброто й актуално развитие с хип-хоп привкус. Рядко добро музикално парче, предвид рекламния му произход....



*** И разбира се бабето, което си е мтелският антипод на Суперлюбо. Забележете натрупването на символика в образа и неговата функционалност. Като истински представител на злото бабето изглежда става все по-мощно и зло, а всъщност старее, съсухря ся и губи влияние точно като кой... като БТК-ато разбира се.







И кулминацията :)



Бонус - ако случайно сте го пропуснали. "Песента" в изпълнение на хип-хоп варианта на Фамилия Тоника, изпълнена в широк състав демек.

Няма коментари: