вторник, 24 май 2011 г.

Класически свежо

От доста време се каня да отделя внимание на, може би, единствената българска бира, която се рекламира с не-lifestyle послание.

Pirinsko Beer from Dimitar Bakalov on Vimeo.



По-българска реклама от това, здраве му кажи. Малко не ми се връзват конете, ама това сигурно е, защото не познавам особено добре пиринския регион. И да, кореспондира идеално с логото :)

Идеята за послание обвързано с произхода и чистите съставки на пивото е бая стара, но не и остаряваща. Освен това този подход кара рекламата да изпъква сред тези на другите бири, които в последните години често се престарават в желанието си да са нещо повече от просто бира.

Разбира се, рекламата на Пиринско се отличава и с изключително изпипаните кадри преплитащи бирата и планината. А народната песен е идеалния саундтрак. Операторът се казва Александър Крумов, точно както и аз, но за съжаление не мога да се похваля, че аз съм заснел рекламата. От друга страна съм имал честа да снимам с адаша и го поздравявам.

В заключение, браво за Пиринско. Догодина реклама в маке лайфстайл стилистика :)

8 коментара:

dians каза...

кадъра с матерхорн е нелеп :) да бяха снимали боровите гори и потоци около бъндерица и връх вихрен отгоре, щеше да лъха на пирин, на хлад и на свежест. популярни места, известни с хлад и свежест - асоциацията ще сработи по-убедително. та в този контекст конете са безобидни :)

Александър Крумов каза...

На такива като мен (разбирай антипланинари) въобще няма да им направи впечатление :)

Ники каза...

Най-добрата БГ бира в момента с най-добрата реклама. Който е бил в Пирин, знае, че там наистина има диви коне. Може да не са класически диви коне, но поне препускат сами и на свобода.

mumintrol каза...

Ниската култура на екипа не е оправдание... В Пирин си има и коне, и гори, и върхове, и то достатъчно разпознаваеми.

Ivan каза...

За съжаление ще кажа, че почти всички немски бири експлоатират тази тематика и в момента, така че идеята е здраво застъпена там. Иначе има много добри сравнения направени в рекламата, така че това поне навява на свежест. Ето и малко линкове към реклами на германските бири - http://www.youtube.com/watch?v=fFl9vQ44Kno&feature=related ; http://www.youtube.com/watch?v=ZadhfMiFHa0&feature=related ; http://www.youtube.com/watch?v=xIGQUXaEGD0&feature=related ;
Така като гледам са спретнали една добра компилациика от тези :), но поне музиката е оригинална.

Явор каза...

Само да не беше тоя Матерхорн на края. Разваля цялата работа.

джеки чан каза...

много се прехласна по посредствени и не дотам бг кадри. според мен пък има генерална грешка с водата. освен ако не са искали да кажат, че бирата им е водниста. бира не е равно на вода. и не познавам човек, който да я пие точно тази бира. всъщност познавам. един.

Ивелина Атанасова каза...

Тия коне са ми като copy-paste от реклама на Marlboro, малко, но рекламата е достойна за уважение. Категорично.