сряда, 21 септември 2011 г.

Глобул (флаш)моП

В държава, като България, широката публика не познава понятието флашмоб, което означава, че марките, които искат да се пробват в тази насока, трябва да правят странни упражнения предварително.

Първо снимаш и пускаш по телевизията клип, който играе ролята на инструктаж. Това не е режисирано,... почти.



Пишеш в описанието, че е флашмоб, което автоматично означава, че си направил флашмоб. Междувременно пускаш платени публикации, за да подготвиш хората за мястото, часа и песните, които ще бъдат изпълнени.

После се надяваш, че хората ще разпознаят мелодията от рекламата и ще са чели прессъобщението, когато ги посетиш в града им. Така ще си сигурен, че ще познаят кой организира оркестъра без име.



Макар цялото упражнение да отразява добре назадналата родна действителност и да е все пак опит за образоване на публиката, думата флаш спокойно могат да не я споменават. Това трудно се квалифицира дори и за просто моб.

10 коментара:

Strangera каза...

Тъга! :(

Евгени каза...

На Бургас и неговите трудови хора не им е до флаш-мобове...Може би трябваше да го направят в местния МОЛ :)

Benny Lava каза...

Хейтиш друже. Хейти си.
Аз пък попаднах на едно от тия събития на Попа и беше много приятно.

Александър Крумов каза...

Че къде е казано, че не е приятна музиката и изпълнението й на публично място. Просто отбелязвам несъотвествието между Video description и БГ реалност :)

public image каза...

Иначе са си спретнали добра свирня. Бравос на оркестъра!

Александър Крумов каза...

Свирнята е безспорно на ниво.

Benny Lava каза...

Хейтиш, друже. хейти си.
Случайно попаднах на едно такова сборище на Попа. Беше приятна музичката и пичовете такова настроение ми вдигнаха, че въобще не се издразних на зельоните бальони. Въобще не беше като самолетите на ментел.

Александър Крумов каза...

Защо си дописваш коментара сега :)

Ivan каза...

Единствените, според мен, които правят истински флаш моб събития са организацията SG Events заедно с Flashmob BULGARIA!
Имат клипове и снимки в YouTube и Facebook >>> http://www.facebook.com/sg.events.bulgaria#!/groups/165597970136543/..
а най-хубавото е, че го правят с голям ентусиазъм и винаги им се получава, затова ходя на почти всеки един флаш моб!
Сега май ще се прави нещо за ХЕЛУИН! :)

Ivan каза...

Саше, не са виновни феновете/участниците. Факт е, че много хора не знаят какво е флашмоб, но пък и не са длъжни. Според мен организатора е решил да спести някой лев от масовката, за сметка на броя мобове, които е организирал. Но както се казва качеството за сметка на количеството. По-добре да бяха платили на 500-600 човека и да го направят пред някой мол в събота, където ще е пълно с народ и биха могли да се включат и случайни минувачи, отколкото да го направят на 10-на места с рехава публика, по-скоро мислеща си че това е някаква скрита камера. За Бургаската версия специално, очаквах някой минувач да мине и да им хвърли някой лев на тия момчета :)