понеделник, 23 февруари 2009 г.

Снахите лъжат свекървите. Защо, за Бога!?!

ВНИМАНИЕ!!! Ако искате да видите последното си ядене, гледайте видеото повече от два пъти!!!



И такааа. Какво предпочитате - уродливи говорещи наденици или уродлива нагла свекърва? Разбира се верен отговор няма, както няма нормална реклама на кайма, най-малко на "Чико". "Истински добрата кайма" има някои характеристики, които обикновените месни продукти нямат. "Истински добрата кайма" помага на домакинята (само я огледайте, какъв стереотип, каква патетичност) да похлъзне свекървата, а и мъжа си. Интересно какво се е случило с каймата, която мама приготвя щом като има замяна. Освен това тая старата съвсем е изкуфяла, щом пита, а не опитва. Каква е тази свекърва, която не може да разпознае собствената си кайма. Или може би тя не яде от буламачите на снаха си?

Каквато и да е истината зад тази "мила" семейна идилия (между другото що го няма свекъра?), на преден план излизат образи, с които не е ясно кой би се отъждествил. Те са противни, отрицателни и подмолни.

Постоянните мъки на производителите на кайма, кисело мляко и прочие, да убедят потребителя, че продуктите им са по-добри от домашно приготвените, подсказват за ниско самочувствие и може би понякога имат обратен ефект върху нагласите на потребителите. Всяка стратегия си има давност и май на домашно приготвените индустриални продукти е време да се каже "Чао!". Наивните потребители трябва да намаляват, надявам се :)

3 коментара:

bilkata каза...

Всъщност единственото попадение на тази реклама е образа на свекървата. Моята бивша свеки беше точно такава тиха зла змия и всяка втора снаха в БеГето би отъждествила своята свеки с образа на лирическата героиня :)))

Те тия с каймите са ясни, но аз може ли да си поискам нещо? Кога ще направиш коментар или още по-добре - "задълбочен анализ на развитието на образите и най-вече - образът на девойката и лекаря" ;) в рекламите на крема Лептен. Онзи ден видях новата им реклама, излязла сякаш от компютърна игра в началото на 90-те - поне визията беше такава. Но и тя бележи бурен напредък в сравнение с предните им, особено имаше една с кахърна девойка и доктор с рошава стърчаща коса, като излязъл от скучна комедия.

Александър Крумов каза...

С удоволствие бих приел молбата за разбор на Lepten, но за съжаление не открих начин да се докопам да нито една от рекламите, още по-малко до най-новата. Any ideas?

bilkata каза...

Хммм... освен да издебна някакъв обедно-неделен момент, в който да ги дават по бтв и после да потърся конкретното предаване в нета.