сряда, 5 август 2009 г.

Alli-poop*

Хората обичат да вярват, че... могат да отслабнат без да се пресилват. Търсят чудният илач, който ще ги стопи, а те ще продължават да хапват от любимия сладолед. И хапове със съмнителен състав задоволяват нуждата на дебелите от панацея за паласките. Ако тези хапове действаха сега нямаше да има закръглени индивиди, а само манекени.

Какво става, когато една капсула те приканя от телевизионния екран да увеличиш ефекта от диетата си с ДО 50% (колко добре формулирано)? Не звучи по шарлатански чудотворно, а по-скоро мотивиращо да започнеш по-скоро диетата, която си планирал да стартираш в последните 30-ина понеделника. Хмм, диета ли казах? За какво е тогава лекарството, ако ще си отслабва човек с диета и упражнения (препоръка, с която си измиват ръцете повсеместно илачите и телешопинг уредите за отслабване)? Alli обещава ДО, не повече, 50% екстра отслабване. Така след като се лишите от това, което ви е уголемявало и теглите чертата не забравяйте да изчислите ефекта на Alli - 0,333 по Y свалени килограми. Ако не сте отслабнали не е виновна Alli - просто не сте си спазвали диетата, а Alli е добавила 50% от 0 кг. Опитала е, не й се сърдете. Кратка разходка из интернет показва доктор Доналд Хенсруд, който обяснява ефектите от Alli. В цифри иде реч за около 1,5 кг добавени от Alli към 4-те кг свалени само с диета и упражнения в рамките на година. Значи Alli не лъже. Не се хвали, разбира се, с някои странични ефекти, като стомашно-чревни "закачки" и особено забавното затруднено абсорбиране на безобидни вещества, като витамините A, D, E. Заради последното трябва паралелно с Alli да се пият и въпросните витамини.

Всъщност нa Alli не й трябва да действа реално. 84 таблетки, които заминават за по-малко от месец, струват над 150 лева (в САЩ цената е значително по-ниска, разбира се). С тая цена потребителят има стимул да се стегне и да следва диетата начертана от Alli. Доволни жени по чуждоезичните форуми бол. Когато нещо не са потръгнали нещата те смирено намират вината в себе си, а не в лекарството. Я не са спазили диетата, я не са тичали достатъчно. Трябва да се оправдае разхода, все пак. Промивката на мозъци е сработила перфектно. Всъщност, aкo Alli работи то е, според мен, главно на психологическо ниво. Има си специална книга даже. Ако се съди по ракциите в BG-mamma, обаче, българската мама е сравнително мнителна.

П.П. Alli се четяло "алай"

П.П.П. Конкурентите не спят, а изтъкват недостатъците на Alli



и едно по-сериозно видео по темата тук.

* игра на думи с баскетболния термин alley-oop

5 коментара:

gezatop каза...

Ефекта е 0,3333 по Y килограми.

Александър Крумов каза...

Така де, забравих да го оправя, когато му беше времето. Но пък си чел/а внимателно, което ме радва :)

cut:eater каза...

абе за баници и колбаси скоро ще прочетем ли нещо?

Александър Крумов каза...

Не се надявай!

Gotina machka каза...

Ako nastoyavate da se vtalite