понеделник, 28 февруари 2011 г.

FM+ 24 часа по гуменки

Днес вадя малко снимки от архива, които трябваше да видят бял свят преди да станат още по-безбожно неактуални. Ето ги и тях:

1. Оптимистите от FM+. Нека бъдем реалисти - детинска идея, като за 1995 г. Ако някой има информация, дали някой различен от близки на служители на FM+ си е вдигал телефона по заръчания начин, да драсне един коментар. Аз често бъркам.



2. Терористите от ВАЦ. За разлика от наивния подход на едно безгрижно радио, "24 Часа" успяват лансират една аутдоор визия, която представя изключително добре интелектуалните низини, до които са достигнали масовите (иска им се) вестници. Накратко новините във вестника се изчерпват с един пистолет. Мале, тоя минимализъм и тежка гео-политическа смислова натовареност. Убийства им дай на братята журналисти. Те са лесни за отразяване, щото са явни. Не е като да разследваш и разобличиш някой висш държавник в злоупотреби. А идеята цевта на пистолета да бъде насочена към минаващия покрай рекламата, е просто гениална. За да е по-лесен анализа на рекламната визия, е поставено "балонче" с надпис "Свършва бързо!". Предполагам, че става въпрос за идейния потенциал на утвърдилите въпросната рекламна визия.



3. Професионалистите от matstar. Една от малкото "реклами" на българския Converse. Че визията е аматьорска това е яс/вно, но слоганът защо съвпада с този на една малко по-известна газирана напитка?

1 коментар:

Ads Hunter каза...

Това на FM+ го помня. Беше преди цифра години и един ден така вдигна леля ми.