понеделник, 14 февруари 2011 г.

Kubeti Megakube Concept

Отдавна не съм се напъвал креативно в лоКалните среди, така че днес май му е дошло времето.

Когато марката ти се казва Kubeti, а продуктът има съответната форма, възможностите за тематично свързани маркетинг активности са доста широки, което само доказва, колко е важно името на марката ти да е добро и дава определена свобода за действие. Като добавим слоган, като "Всичко е игра!", става още по-интересно.

Реално идеите, които ще представя са две. Основата е до известна степен обща, но мащабът и характеристиките на активностите са различни.

Идея 1 - Kubeti Megakube Gamezone

Огромен куб от алуминиеви плоскости с размери 10х10х10м, които лесно се монтира и демонтира.

Идеята, както подсказва името, e в този куб потенциални потребители на Kubeti да се забавляват с безплатни игри, които могат да варират от обикновени конзоли, до тематично свързани приложни игри, създадени специално за нуждите на марката. Ще се организират и различни турнири.

Кубът трябва да бъде зрелищен, като екстериор и интериор, така че бъде нещо като атракция, изградена на площади и други публични места. Кубът ще бъде притегателно място за таргета на марката и ще обикаля страната, като стои по няколко седмици в различните градове.

Освен директен контакт с таргета, Kubeti Megakube Gamezone ще генерира и обилен бъз, тъй като ранните тийнове активно ще се хвалят един на друг за игрите, които са играли.

Бюджет - няколко стотин хиляди ще стигнат за относително добро покритие на най-големите градове в страната през летните месеци.



Идея 2 - Kubeti Megakube Extreme Challenge

За да получите по-ясна представа за какво говоря би било хубаво да сте гледали поне една част от трилогията Куб. Идеята ми е за един голям куб състоящ се от малки свързани помежду си кухи кубове. Хората влизат в един от малките кубове и започват приключението си преминавайки от куб в куб. Разбира се, приключенията няма да са с фаталния завършек от споменатата филмова трилогия.

Иначе, форматът на игрите ще се определи до голяма степен от това дали подобно на филма съставните кубове ще могат да се местят в рамките на големия куб или ще бъдат неподвижни. Предвид нуждата от това малките кубове да не са малко на брой, и да са поне с размери 4х4 метра, Kubeti Megakube Extreme Challenge звучи, като доста мащабен проект, за който дори не ми се иска да знам колко би струвал. Ефектът, като имидж и познаваемост за марката би бил колосален, но все пак силно се съмнявам, че разходът би могъл да бъде оправдан предвид доста ниската единична цена на Kubeti.

Следователно, предлагам Идея 1 за реализиране и очаквам покана за откриването.

снимка: Sachin Ghodke

5 коментара:

Iva82 каза...

Ха, ха, ха.
страхотна идея е да предлагаш реклами без никой да ти ги иска.
Пич, реклами се пишат като има какво да рекламираш, а не първо да направиш реклмата и после да търсиш продукта :-)
Второто е възможно ако си направиш по-свястен сайт от този дървен блог.
Не се отчайвай, продължавяй в същия дух и ще успееш.

Александър Крумов каза...

Iva82, дай да ти видя недървения сайт. Моля те научи ме как да бъда човек!!!

Пиша щото имам идеи и обичам да ги документирам :) Работата ми не е да продавам концепции, а да ги купувам. Ти точно с какво се занимаваше?

П.П. Как си си направила лична карта с това име?

Iva82 каза...

Много ми е интересно какво купуваш?
Като ти видят смешната идея, хората сигурно ще се избият да ти продават?

Александър Крумов каза...

Отивам да плача свит в ъгъла.

Iva82 каза...

И да плачеш и да не плачеш все тая.
Няма да се сдобиеш с нови идеи.
То се вижда, че може да създадеш най-много една статия на месец.