сряда, 29 юни 2011 г.

Рекламното течение Банкя-Девин

И сега какво? Devin върти усилено нов клип, който трябва да ни впечатли?



Обаче изключително непредставителното ми проучване във facebook показва, че тази реклама спокойно може да мине за реклама на Банкя, само трябва да й махнат гайдите.

Сериозно, разните мотиви в стил "всичко е вода" и "ние сме вода" са толкова демоде. Дайте нещо по-забавно, де!

Иначе рекламата е добре заснета, зелени екрани, актьори и пр. Даже жената в главната роля е безименната заслужена артистка, която се снима във всяка втора реклама в последните няколко години (ДСК, ПИБ, мобилни оператори и т.н.). Въпреки това в мен остава усещане, че нещо липсва. Може би идеята е била по-различна, защото изпълнението определено е толкова банкино, че ако не са тия планини и гайди, смяната на пакшота ще е достатъчна за направата на реклама за друга марка.

6 коментара:

bo каза...

Напоследък сходствата са направо брутални... дали само мен ме дразни това ..
Ето пример:
http://www.youtube.com/watch?v=DbYQfYH9FM0

и

http://www.youtube.com/watch?v=jzIBZQkj6SY

Александър Крумов каза...

E, то това не е сходство, а адаптация на реклама на T-mobile, нещо което Глобул не прави за пръв път. Т-mobile има дял в Cosmote (собственика на Глобул) и очевидно разрешават да им се ползват рекламите на локално ниво с лека адаптация.

public image каза...

не мен тази ми започва като латино сериал... малко захаросано и воднисто

Ivan каза...

Последните няколко реклами на Глобул са адаптации, поради затягането на колана там, тази с Angry birds те сами се похвалиха че Т-мобайл са им я дали. А колкото до Девин рекламата, е хубаво да се има предвид, че поне си е тяхна, а тези на Банкя всичките са адаптации на румънската марка вода на Кока Кола, на която не се сещам името в момента...От девин толкова рядко снимат, че подозирам, че е нямало кой да ги светне за каста, което не ги оправдава естествено...

unIDfied каза...

господа, това на Глобум/Т-мобайл клиповете е съвсем реален ивент. Ама съвсем-съвсем. прочее, по едно време някой май искаше да го случва в БГ.

Александър Крумов каза...

Че кой казва, че не е реален ивент :)