вторник, 13 януари 2009 г.

BBBe White

BBB, не без помощта на DeConi, откриха как да се откроят сред шаренията, която вилнее сред опаковките на натуралните сокове. Как? Ами станаха бели. Колкото просто, толкова и ефективно. Отдавна не си бях купувал натурален сок, а и нямах предпочитания преди да застана пред рафта. Белият картон просто вади очите в морето джънгЪл мотиви. С оглед на постоянно прииждащите изследвания, които казват как решението за покупка все по-често става в точката на продажба, да хващаш окото е повече от важно. Успех на таквизи смели люде!

P.S. BBB още не са си актуализирали сайта и показват стара визия, което малко несериозно.

10 коментара:

пламен каза...

Номерът е стар като света. Най-известният пример е Тропикана (и преди, и след Пепсико да пре*** дизайна)... На BBB пооочти им се е получило - типографията, леко преработката на логото и останалата бъбривост в мултивитамина дърпат надолу.

Александър Крумов каза...

Пу, че се сети за Тропикана. Верно си има прилика. Може би затова така ме грабна идеята. А мултивитамин наистина не е най-добре изглеждаща. Ябълката беше по-симпатична. От типография не разбирам въпреки, че може да е по-четивно със сигурност.

Peshi каза...

Аз мога да дам друг пример, който също може да се каже, че е с изчистен дизайн, само че на жълт фон. Да точно така - Pfanner. Смятам, че те също се открояват от останалите и се виждат отдалече(отчасти заради жълтото :) ).

Александър Крумов каза...

При Pfanner според мен истинският отличаващ елемент е разфасовката и формата на кутиите и по-малко цвета.

Katz каза...

За минималистично-бели опаковки на хранителни стоки вижте дискаунт-марката на немските REWE - Ja!. (Соковете не правят изключение, а портокаловият им е сред най-добрите.)

Александър Крумов каза...

Прати някоя кутия да ги опитаме, де!

пламен каза...

Ja! на REWE = Clever на Billa тук.

Александър Крумов каза...

Логично. Съвпадението пълно ли е, обаче?

Clever си изглежда, като private label shit. Нещо което е поизбегнато при BBB.

пламен каза...

Пълно е. Само името е различно. REWE и Billa са една фирма. Ja! изглежда по същия начин, само надписа е леко по диагонал.

Александър Крумов каза...

За роднинската връзка между REWE и Billa си го знам. Въпросът ми беше по-скоро закачка свързана с вкуса, не толкова с външния вид :)