петък, 23 януари 2009 г.

Разходка до гробището за домашни любимци

"Рекламните послания на "Германос" вече няма да бъдат представяни от рошавото куче, което призоваваше стопаните си за разходка до магазините на компанията." Така, благо за сетивата ми, започна новината в "Дневник". Отдавна бях чул, че му се крои приспиване на помияра и чаках момента с нетърпение.

Още през септември, когато разказах за мобилното безличие споменах, че Germanos "сякаш се променя твърде бавно" . Кучето винаги е било доста безлично и тривиално в ролята си. Затова трябваше да изчезне по-рано, а не да чака фирми, като 2be да изградят за много по-кратко време емблематичен образ, като рибока, който може да е забавен и за хора без киноложки интереси.

Сега Germanos преминават към изсмуканото от пръстите число 5 000 000. Гледах им рекламата поне пет пъти преди да разбера от статията на "Дневник", случайно, че числото обозначавало "броят на посещенията в 138-те магазина" на Germanos. Да, било тийзър. Да, ама повече объркващ от колкото стимулиращ интереса. Освен това е интересно как е получено числото 5 милиона. Супер нагласено изглежда... и без кучета.

И да не забравите да му кажете "Чао!" през сълзи!

5 коментара:

Апостол Апостолов каза...

На всичко отгоре не се разбираше и рекламният текст, изръмжан от кучето. Това е ЧУДОВИЩНА грешка на тези пишман- рекламисти. Защото основното правило на маркетинга гласи: "Текстът продава, а не картинкикте, графиките, музиката и финтифлюшките..."

nname.org каза...

"Отдавна бях чул, че му се крои приспиване на помияра и чаках момента с нетърпение." хахахахах :)))

да отидем заедно на официалната кремация? :)

Александър Крумов каза...

Да идем, ама не са го организирали. Трябваше едно официално събитие да направят. Да се сбогуваме както си му е реда. Щеше да яко да е да е в някой приют на "Екоравновесие". :D

Пастор Свин каза...

На мене и рибока ми е безумно досаден. Струва ми се, че като цяло много се преекспонират такива образи

Александър Крумов каза...

Ами Пасторе, то е въпрос на стратегия. А въпрос на такт е кога да се откажеш от образите, които не добавят стойност към марката. :)