понеделник, 22 февруари 2010 г.

Обратна връзКа, моля!

Някак неусетно минаха две години от стартирането на този блог. На 19.02.2008 представих лоКал концепцията и написах първия истински пост. В края на годината се преместих тук и продължих да драскам за това, което се върти в главата ми. Във всеки един проект идва момент за анализ на постигнатото. Днес ви призовавам да ми кажете истината в очите :) Коментарите по тази публикация ще ми бъдат от голяма полза. И така... Какво мислите за Маркетинг лоКал? Какво ви харесва, какво ви дразни, какво ви липсва и бихте добавили? Ей на такива въпроси бих искал да разбера отговора. Не ме щадете!

***

илюстрация: kikashi

14 коментара:

Краси каза...

От скоро следя блога ти и определено ми харесват публикациите, връщам се назад да изчета и старите. Харесва ми идеята на блога.

Мисля, че ако имаш възможност може малко по-често да публикуваш, не вярвам да ти липсва материал, покрай нас е пълно с продукти и услуги, които заслужават място в публикациите ти.

Ами май това е от мен. Успех.

Александър Крумов каза...

Благодаря за добрите думи, Краси. Ако предпочиташ по-чести включвания, склонен ли си да са главно кратки? Всъщност интересуват ли те по-задълбочени анализи?

Краси каза...

Лично аз предпочитам по-дългите анализи, пишеш интересно и ми е приятно да чета, а и така по-добре можеш да обясниш личното си виждане. Но има неща, за които снимките или картинките сами говорят и там няма какво толкова да се каже. Там е достатъчен и само един кратък, но на място коменрат. Така че много си зависи от темата.

vanina каза...

Мнението ми се припокрива с това на Краси - добри рекламни и маркетингови анализи, ако може - повече и по-често.

Dimitar каза...

Кефиш ме, вервай ми! Особено с филмчето за Роналд Макдонълд-социопат и Мишелините-полицаи ме спечели во веки! Чувам, че си сред уважаваните блогъри, което си е атестат, че те бива, но никога не забравяй, че може и повече. Имаш набито око за комуникациите както на улицата, така и в Нета, но може би малко повече й обръщаш внимание, а маркетингът не се изчерпва с показната страна. Давам ти оценка "Very good", а не най-висока, за да не си помислиш, че си достигнал върха и да свалиш нивото и то основната причина е, че стана Джуниър наскоро хаха ;-)!

Александър Крумов каза...

Да си призная в момента съм го закъсал с времето и задълбочените анализи ми куцат :) Митко, ти що не си се похвалил, че бложиш? Това за уважаваните блогъри къде го чу, че ми звучи малко фантастика? :)

Александър Крумов каза...

Между другото при положение, че имам 223 фена във facebook би трябвало да има доста повече коментари :)

Elena каза...

Аз съм те сложила в списъка “Аз чета” на моя блог, дори съм ти фен във фейсбука, което май показва, че харесвам нещата, които пишеш. Дори кратки материали са ми по-любими, като обикновен потребител, който не се занимава професионално с реклама :)

bilkata каза...

Споко, някои не сме ти фенове ни във фейсбука, ни другаде, но пак те четем ;)

Присъединявам се към горните коментари - повече и по-често да успяваш да пишеш (казвам го с горчивината на човек, не намерил време сам да пише блог вече втора година, а и моята ниша вече я откриха и ще започнат да я запълват...)

А както би казал някой маркетингаджия - най-добре е да намериш добрия микс :) От къси кратки включвания и на 2-3 месеца поне един-два задълбочени пространни анализа.
С две думи - кефиш, пич! Киип блогинг :))

климатик каза...

И аз от скоро следя блога ти и съм съгласен с Краси. Готин е блога, пишеш интересно и готино но ако може и да е по-честичко :) грешка няма да имаш :)

Миш Маш каза...

Следя те от почти самото начало и не омръзваш. Няма да мрънкам за повече постове отколкото може да усилиш, защото не искам да се компроментира качеството им.
По десетобалната ти давам 9 (не ми понася това жълто, затова чета през Google Reader).

Александър Крумов каза...

Поклон пред вас за добрите думи. Да си призная бях малко позагубил мотивация в последните седмици, но вие ми вдъхнахте нови сили, които ще се впрегнат още утре! Благодарско!

Калоян Петров каза...

Здравей,

Не всички сме ти фенове във FB, както стана дума, но следя блога ти от доста време и много се забавлявам с него. Да си призная честно намерих го, когато рисърчвах нещо, в което съм участвал и беше обект на критики, с които никак не бях съгласен :) По-важното е, че година по-късно продължавам да чета материалите ти, а той до скоро беше единствения български feed, за който бях абониран. Това е моята оценка :)

Ще си позволя и една препоръка, за нещо което ми липсва тук, а всъщност е вконцепцията ти за лоКала. Има го в слайда и не знам, колко хора са му обърнали внимание - №5 Да се учим от добрите и лошите маркетингови практики в България. Откровено казано ми липсват коментарите ти по добрите практики. Вярно е че те не са доминантни и на пазара, който изследваш основно, но е хубаво човек да търси и хубавите неща около себе си. В крайна сметка те са по-полезни, а нали това е концепцията - да се учим :)

Поздрави,
Калоян

Александър Крумов каза...

Благодаря за обратната връзка, Калояне! Обещавам ти следващите няколко коментара да напомнят, че виждам и положителните проявления на маркетинга в БГ :)
Поздрави!