петък, 16 април 2010 г.

Гранд Чироки Пръсти



Какви са последствията за племето от "злодеянията" на Чироки Пръсти в краткосрочен план? Един гъз място в повече във вигвама. А какви са последствията в дългосрочен план? Следващото поколение на племето ще е от полубратя и полусестри, всички с общ баща. Демографски катаклизъм, така да се каже.

А иначе рекламата е нещо крива. Как може да очакват, че някой ще си прави труда да се зачита в бързо летящите субтитри и то на реклама, в която само Джоко Росич и Маниту липсват. Ако рекламата беше с Джордж Клуни и общо две реплики, по-става. Освен това, ако успееш да догониш субтитрите, описанието на рекламирания продукт е замаскирано една идея повече от нужното, а препратката към Баба Мравка и Щурчо хич не е бегла. Да бяха оставили само последните пет секунди, поне донякъде е ясно за какво иде реч в тях. Между другото точно тези индианци не са ли малко неразвит обществен строй, за да се свързват с банков депозит с периодично растяща лихва и минимална сума за откриване. Да, историята е поучителна, но все пак...

П.П. Тривиа въпрос: Колко пъти се среща логото на ДСК в клипа?

7 коментара:

Peshi каза...

Бях пуснал коментар тази сутрин през кирливата Opera и по необясними за мен причини, тя не го е постнала и коментарът е някъде в www пространството.
С 2 думи - рекламата не струва :)

Александър Крумов каза...

Това са три думи :)

nname каза...

Във вселената на БОР ЧВОР и това е добре :)

Dimitar каза...

Тя идеята е стрейнж като цяло. Колкото до Баба Мравка, то е ясно, че рекламите за депозите ще ни се представят под формата на притчи с морални изводи относно спестовността, което контрастира разко с убежденията за развитие на бизнеса от предходния "етап на растеж" на БГ икономиката. Чудя се само "Чероки (Пръсти)" не заплашва ли интелектуалната собственост на серията на Jeep? То май именно от този побългарена комбинация от думи на копирайтъра му е дошла идеята за участието на индианското племе.

Александър Крумов каза...

Едва ли нарушават правата на Jeep. Все пак чироки е име на индианско племе, доколкото помня.

Селин каза...

Правилно помниш. Името е чероки всъщност, но чероки + широки = чироки. Мен ме кефи рекламата с изключение на бързите субтитри. Баба Мравка и Щурчо са банални вече, а за друга вървяща по телевизията реклама с индианци не се сещам, така че тази определено прави впечатление. Пък и колкото и замаскирано да изглежда, смисълът си е ясен: мисли навреме. Апелът за сигурността също е налице, а това е най-важното.

Александър Крумов каза...

"друга вървяща по телевизията реклама с индианци не се сещам, така че тази определено прави впечатление" good point!

Трябва да коментираш по-често, Селин :)