четвъртък, 1 април 2010 г.

Vivacom Net Stop

Телекомът името си мени, но нрава никога. Промоцията на vivacom net и нейната реклама доказват първото изречение с пълна сила. Нека се полюбуваме на промо-клипчето и да видим какво обещава:



Първо една забележка, която е важна - рекламата явно е насочена към пълни интернет инвалиди, тъй като изброените предимства на виваком нет биха били просто смешни за един средно интелегентен интернет потребител. А невероятният пакет виваком нет старт съдържа следните пет изсмукани от пръстите конкурентни предимства:

1. Безплатен рутър! Уоу, каква революция. Нищо не им струва както се казва, а къде по-малки интернет доставчици раздават рутъри от доста време и то без да ти замазват очите така шумно.

2. Достъп до 4fun.bg. Не мога да го коментирам реално самия сайт, защото достъпът е ограничен само за абонати на виваком, но пък неактивните бутони под формата на пазарски колички подсказват на къде бият нещата. Доста слабо конкурентно предимство, при положение че торентите все още не са ги закрили, а и те не са особено сложни за опериране.

3. Денонощна подръжка - има не малко квартални доставчици, които я осигуряват. Велико попадение, бтк!

4. Антивирусна програма, която виваком описват в сайта си, като "една от най-известните и надеждни антивирусни програми". Тази програма се оказва неизвестната в сравнително продължителното ми висене по компютри Dr.WEB (която реално става платена в даден момент). WTF? Интересно е как в клипа се иползва зеленото на NOD32 и кръгът от логото на наистина известната и качествена анти-вирусна програма, който е претърпял лека промяна в начина оцветяване.

5. Обещанието за приобщаване към най-голямата Интернет мрежа в България. Поредната уловка. Който и да ти достави интернета все ще си част от най-голямата мрежа и то в световен план.

6. 10 лв/месец - "Посочените промоционални цени важат за първите 3 месеца при сключване на 1-годишен договор и за първите 6 при 2-годишен договор." А иначе нормалната цена на безсрочен договор е 25 лв./месец, срещу която получвате максимална скорост на download 6 Mbps и максимална скорост на upload 512 Kbps. За сравнение един реален качествен локален интернет доставчик предлага за същата цена максимална скорост на download 30 Mbps и максимална скорост на upload 20 Мbps (BG) и 5 Мbps (INT).

Ако се загледате в клипа виждате как скоростта на връзката се премълчава, както и наличието на срочен договор за постигане на показаната цена. Не са си направили труда да сложат един прелитащ надпис даже. А после потребителят бил цар! Да бе, да! Важното е да го оплетеш в мрежата си, да удари подписа и после да живее в заблуда, че получил нещо качествено и ценно, докато някой младеж не му отвори очите, че са го прецакали.

8 коментара:

Елена каза...

Снощи като видях рекламата за първи път си помислих колко е готина, чисто визуално. Сега се оказва, че човек трябва не само да гледа картинката, но и внимателно да слуша какво му казва гласът зад кадър :)

Александър Крумов каза...

Ами постигнали са част от целта си с твоето облъчване, ама не са ме предвидили мен :)

Dimitar каза...

Marketing Lokal Rules! Саше, евала, ти си разконспиратор на смешни оферти! Чудно ми е как тия хора си мислят, че ще прикоткат таргета с тая глупост, след като той е по-информиран и от тях!

VankoIvanoff каза...

Смях голям...

Александър Крумов каза...

Идеята е да докарат до магазина, какво става там обаче....

Счетоводител каза...

Поредната забавна статия! Съгласявам се с повечето от изброените неща...с едно изключение. Денонощната поддръжка е екстра, която всъщност повечето квартални доставчици НЕ предлагат. А колкото до скоростта - може в София да гаражните кабеларки да дават скорост, но на други места БТК е почти единствения доставчик, който става за нещо.
П.П. Да уточня - не съм им фен. Простата истина е, че владеят до съвършенство умението да използват предимствата си.

Александър Крумов каза...

Няма как да не се съглася. Сети ли са се, изтъкнали са го :)

nname каза...

това с техническата поддръжка е нещо като денонощен безплатен психоаналитик. само може да ти говори, без нищо да направи

а антивирусната я дават за собствено облекчение, защото чичо ганчо като хване вирус и започва да товари на максимум мрежата

4fuck.bg имало 20 песни на кръст, другото е платено. може би дават и старите хитове на Каризма, нали BTK им бяха спонсори