сряда, 28 юли 2010 г.

Ода за Борола

НЕ ГЪЛТАЙ КОРЕМА!!! ГЛЕДАЙ РЕКЛАМИТЕ НА БОРОЛА!!!

Феноменален, автентичен БГ рекламодател, без който рекламните блокове щяха да са толкова скучни и сиви. Рекламите на Борола са направени по детски наивно, а символиката и метафорите са сведени до едно крайно първично ниво. Така могат да ги разберат и най-безнадеждните обитатели на домовете за умствено изостанали. Последното не е непременно лоша характеристика. Може за потребителите на Борола подобна комуникация да работи. Щом пускат нови и нови продукти при това с "ТВ реклами", значи нещата им се получават. Аз си мислех, че представянето на БОРО е върха в моята "кариера", но съм живял в колосална заблуда. Ето ги и 6-те реклами, които лично от Борола са качили в своя youtube канал, за което им благодаря!

1. Всепризнатата класика Калорекс с вселенския хит "Не гълтай корема! Гълтай Калорекс!". Именно тази реплика е най-ценното в този клип.



2. Продължаваме калорично с бранд икстйеншъна на Калорекс - Калорекс Апетин.



Ей този клип издиша отвсякъде, но в него както и предния, се запазва натуралистичния и крайно прост, разбираем подход при поднасяне на посланието. Просто тази стилистика е една идея по-архаична от нужното за 21-ви век. Забележете как на вратата на хладилника си седи едно ясно различимо мляко на MyDay.

3. Назад към класиката и последиците от менопаузата. И обърнете внимание на зуум-ин-а върху продукта. Безценно!



4. Тази реклама също е с култов статус. Песничката въобще не е лоша и се забива в съзнанието, но визията е меко казано брутална. Ходещите опаковки са готови за NBA. А и клиновете им са яки :)



5. Най-доброто за накрая. А жените имат ли простата?



ФЕНОМЕНАЛНОООООО!!!! Само не разбрах как хем нямат простата, хем страдат от нея :(

6. И (не)пръскащият всички тапи финал!



Eat this Viagra!!!

9 коментара:

Николай каза...

Е как не можа да разбереш. Намеква, че младото девойче в клипа ходи със някой старчок, на 60+ години заради наследството, и страда, щото като старчока го мъчи простата, то няма да я "огрее".

Ама сега като се замисля, то си е радост да не те огрее. хаха

Иначе, рекламите са култови, да последната е класика в жанра, а чичовците в нея са като клоуни от позавяхваща българска циркова трупа. Хихи.

Александър Крумов каза...

Мани, корелацията е много тежка :) Аз съм просто момче!

nname каза...

убеден съм, че който измисля лексрстава, измисля и рекламите. култови са :)

nname каза...

*лекарствата

tedi каза...

Имунобор - феноменална!
И аз мисля, че разковничето в нея са клинчетата :D

Milla каза...

Абеее, тя ходи с чичко, за това :рр
Нищо не разбираш от кифленска психика. Виж и екстеншъните само и ти става ясно :D

ivo каза...

Предлагам да основем фенклуб на рекламите на Борола. Такива шедьоври заслужават най-малко това. Да открием и поканим тези, които са създали тези реклами (имам някои предположения за племенника на стринката на собстеника) и да ги попитаме за бъдещите им творчески планове, чиято реализация да чакаме с нетърпение. Да съберем средства за по-редовното излъчване на рекламите. Не бива да лишаваме зрителя от това удоволствие. И разбира се - да оплюем конкуренцията. Много са опитите да подражават, но са доста далеч...

rumi каза...

prekrasni sa

Александър Крумов каза...

Ми, къ :)