четвъртък, 8 декември 2011 г.

30 квадрата реклама

Преди по-малко от година DDB Sofia пое Handy. Стаята на Handy определено беше и си остава глътка свеж въздух в иначе баналните промо клипове на телефони и тарифни планове. Само вижте жалките напъни (вече повече от година) на Germanos, да не говорим за търговци, като Jeff и тем подобни.

Началото не беше леко.



Разбира се имаше и слаби изпълнения, но определено нещата се развиват в положителна насока. Изглежда агенцията получи по-голямо доверие и затова почна да се развихря. Важното е, че започва да се гради идентичност на бранда и то доста забавна и различна, което е добра основа за бъдещи успехи. Все пак става въпрос за мимолетни промоции. Радвам се, че в Хенди са осъзнали този факт. Между другото половината успех идва от култовия глас зад кадър, в ролята Йордан Жечев, творчески директор на DDB Sofia. Голям смех си ми правил, Данчо, евалата.

Ето го и моя Тхе Бест от стаята на Хенди (подредени хронологично).













И едно кратко, в което DDB се еб**** със собствената си коледна кампания от миналата година (част е от Facebook игра).


П.П. Къде е тая стая, бе ма'а му?

4 коментара:

Ivan каза...

Ехххх,
чаках, чаках някой да се изкаже преди мен, но явно аз ще съм сефтето на тоя пост :). За начало да кажа, че въпреки очевидните прилики между ДДБ работата за Loop и ДДБ работата за Хенди, има една огрооомна разлика. Работата им за Loop беше целенасочена и комуникираше ясни бранд ценности към ясен таргет. Работата за Хенди е с ясен таргет, но какви точно бранд ценности комуникира, мисля че никой не знае... И двете работи са доста забавляващи и привличащи вниманието, особено на таргета им. Има ли когнитивен дисонанс между веригата и собствената им комуникация, оставям на всеки техен клиент сам да прецени :)

Александър Крумов каза...

Т'ва с дисонанса ми хареса :)

Ivan каза...

Е т'ва е кат' Блек Рам и рекламата им за която си писал, тучни ирландски поля, пъб с дървен signage и неква течност, дето ни е скоч, ни е Irish, ами си е най пещерско-катунски бълвоч :)

VILL каза...

Това с каубоя и кактусчето...