вторник, 20 декември 2011 г.

Совите не са това, което са

Тоя Боб не е, като оня Боб от едно време, ама пък Мтел правят интересен ход в създаването на поредния виртуален оператор. Предните такива уж нови оператори изчезнаха от полезрението на масите бая бързо, ама тоя Боб бил различен. Какво му е различното може да прочетете тук и тук. На мен ми е интересен чисто комуникационният момент в самите реклами.



Тъй като настоящ оператор стои зад Боб, рекламните клипове се превръщат автоматично в едно доста лицемерно произведение. Рекламите на Боб в едно изречение: Ние постоянно се опитваме да ви таковаме, ама вижте сега с ей тази услуга/марка ще се правим на свестни. Боб губи доверието още преди да го е спечелил.

Пускането на нов бранд е добър начин да започнеш на чисто, ама като хората чуят/видят, че всъщност влизат отново в отношения с крайно компроментиран мобилен мастодонт, целият син напън излиза леко напразен и в най-добрия случай остава един кофти вкус в устата. Ненавистта към Мтел неминуемо ще се пренесе и на новороденото. Ще има хора, които ще се възползват от услугите на Боб, но едва ли те не биха се възползвали от тях, ако идваха от Мтел официално. Сделката си е сделка. Остава въпросът "За какъв им трябваше на Мтел да се правят, че изкарват нов независим бранд?" Хората не са толкова тъпи и истината си лъсва, а с нея и чуденката за парите вложени в това Боб да се прави, че не е син на майка си.

За десерт, истинският Боб, чиято майка не е ясна, ама със сигурност си е имала проблеми с него, като бил малък.

7 коментара:

пламен шопов каза...

не знам за боб ,но аз все повече заприличвам на Ангел:))

Александър Крумов каза...

Не го схванах това с Ангел

джеки чан каза...

абе ти верно май не разбираш от реклама много-много, а?
;)

Александър Крумов каза...

Мани, че и аз това си мислех.

Боко каза...

напълно съгласен
щяха много по-малко пари да изхарчат и повече да спечелят ако беха излезнали и казали като пичове "ок до сега правихме така и така и това беше проблем за вас - от утре ще сме различни"

Ivan каза...

Ти пък чак сега ли го схвана това ;)
Рекпамите са хипер нагли, независимо от качеството на криейтив и снимане! Не може да ми казва "ние това и онова не правим", а тия от другата стая в същия коридор на Мтел централата, да правят точно това! Кои сте вие и кои са ония другите? И още нещо - Саше, вземи драсни два реда за Loop Cool, сигурен съм че има какво да кажеш по въпроса :)

Александър Крумов каза...

То на първо гледане ми направи впечатление, ама докато му дойде реда за пост. А за Loop какво да кажа, посредствено е.