петък, 2 март 2012 г.

2011+1 пуш брейк



Ей това е самоцелно рекламиране. Какво реално казва водещият елемент, числото 2012? Съобщава за годината? Малко не върви една толкова мащабна аутдоор кампания да бъде просто кухо новогодишно пожелание. И тия трите от кутия цигари ли се предполага, че изкачат? А какво е русото нещо в дясно - отпаднала от кастинга за Здрач?

9 коментара:

Pippilota Mentolka каза...

А на всичкото отгоре попрочетох, че ги глобяват за тая кампания, но не разбрах защо.

Александър Крумов каза...

Може да е, заради сексуалните намеци, които се свързват с цигарите в рекламата.

nikola каза...

а може да е щото имат право само трейдмаркс да показват извън места за продажба, а не кифли

ем каза...

При рекламата на цигари рекламодателите нямат право да поставят хедлайн или въобще, каквито и да е думички, обещаващи и подканващи...., освен предупреждението, че пушенето е вредно за здравето. Също така по закон е забранено използването на рекламни лица, а в случая са три.

Александър Крумов каза...

Ехаа, не го познавах толкова закона. Значи с право са ги тряснали. Мерси за разясненията.

Ivan каза...

Може би новите шефове в булгартабак изобщо не са наясно със законите, а първосигнално са посегнали към голотията. това естествено не ги оправдава, така че добре са ги глобили.

ем каза...

Според мен са си наясно с глобите и направо си ги включват в бюджетите. Новите собственици са Пещера, а те срам от нищо нямат. Може да погледнете и казусите с цигарите Кинг и Мерилин, които се случиха преди време и за което също бяха глобени.

Ivan каза...

По скоро, за малко да бъдат глобени, тъй като тия дни се разбра че всички глоби, наложени на Кингс табако са били отменени от ВАС, а някои пък, за по-удобно не са обжалвани от министерство на икономиката, още на ниво районен съд. Тъй че всъшност си горе-долу прав, те са сигурни че няма да бъдат глобени.

Iv каза...

Честно казано аз никога не я разбрах тази реклама...