понеделник, 26 март 2012 г.

Бяла саламурена Загорка

Вероятно сте видели тези:





Със сигурност всъщност сте видяли това, с основната разлика, че тук се тръгва от мляко, а не от ечемик. Хвърлени са добри пари за двата клипа, ама ще вземат да се объркат хората, че Загорка пускат млечни продукти. От последното сякаш печели повече бирата.

И докато при Загорка сравненията са като цяло изпипани, при Булгареа има някои бая изсмукани от пръстите. Като се започне от липите, мине се през "не сме богати, но сме истински" и кастинг #fail-a с принцесите, та се стигне до непонятните ни авторски права върху панирането на кашкавал. Като цяло продуктовите кадри са добри, но това не променя факта, че тая реклама сме я гледали. Остава въпросът (в който нямам време да се ровя) кой е производителят и защо сам се крие на официалния сайт на марката. Както и да е, желая им късмет, може да им излезе.

П.П. Сигурен съм, че "мистериозният" производител на Bulgarea не e очаквал/искал да създаде загорката на кашкавала, ама новата на Загорка е в ефир от януари. Имаха време да променят концепцията.

13 коментара:

Боко каза...

хахаха epic fail наистина... очевидно на запад като са богати са фалшиви :) във франция никога не са се сетили да правят запечени сандвичи със сирене и в холандия панираното сирене хич не се продава във фритюрите на всеки ъгъл :) разбира се в англия всички живеят в небостъргачи , къщи с дворове на практика няма :) и понеже се съмнявам, че авторите на тази реклама никога не са посещавали други страни, остава вариантът да са решили да таргетират тези, които не са посещавали други страни...

другият вариант е от загорка да спонсорират цялата работа, за да не изглежда тяхната реклама чак толкова тъпа на фона на тази

rovas каза...

Доколкото знам Фикосота стои зад тези продукти...

Александър Крумов каза...

Подозирах ги :)

Ivan каза...

Без да съм 100% сигурен, но мисля че зад рекламите стоят Ноубъл Графикс...

Александър Крумов каза...

По-важно е кой седи за Ноубъл

Nevena Shalamanova каза...

Аз също имам подозрения, че "мистериозния" производител е "Фикосота", но ориентировъчния адрес, който има на картата в сайта не е техен според мен. А и ми се губи логиката, при положение, че сайта на "Тертер" (продукт на Фикосота) е изчерпателен, този да е меко казоно "през пръсти".....
П.П. Радвам се, че дадох повод за тази дискусия :)

Vapros каза...

На мен ми е интересно Александър ти зад какво стоиш?? Какво успешно маркетингово чудо си сътворил и от къде знаеш от кога е рекламата преди загорка или не???

ем каза...

Производител на тази марка е Фикосота Синтез.

Александър Крумов каза...

Стоя зад името си за разлика от теб. А от кога е рекламата е равно реално на кога е пусната в ефир.

Dimtar каза...

Дам, вчера гледах спота със сиренето и почувствах същият сладникав привкус като от (поредната) "българска" реклама на въпросната бирена марка. Тия хора къде гледат - един от друг, или пък и двете компании от една книжка?!

Ivan каза...

По последна информация, пак непотвърдена на 100% може да е и на Огилви, ако приемем че ФС са се доверили на авторите на Тертер. Че продукта на 100% е на ФС обаче, няма съмнение.

Binca каза...

По 100% потвърдена информация, рекламата не е на Огилви :)

Ivan каза...

Камък ми падна от сърцето, иначе не знам с какви очи щях да ги погледна другия път :)