четвъртък, 1 май 2008 г.

Слави + Globul = запустяващ Mtel

Помните ли, когато Слави Трифонов беше, като осиновен от Mtel? Музикални албуми, турнета и телевизионни спотове, като този:



Мина се време и се стигна до развод. Globul, може би не толкова учудващо, нае известния водещ и сега, когато запазването на мобилните номера вече e факт, Слави Трифонов се появи в телевизионна реклама за новата опция пред потребителите на мобилна телефония.



Избирайки точно Слави Трифонов Globul уцелват два заека с един куршум. Хем използват популярно лице, което все още има влияние върху мнението на голям брой хора, хем удрят индиректно Mtel, от които реално може да се откраднат нови клиенти. След доста години под шапката на Mtel Слави Трифонов се явява с най-човешкия си глас и повежда хората към зеления светофар на Globul. Трифонов пита потребителя, дали му е писнало от тази и онази нередност в заобикалящата го среда. Всъщност думите му звучат, като изповед относно причините, заради които е приключил договорните си отношения с дългогодишния си спонсор. Посланието е повече от силно - на Слави му писна от простотиите на Mtel, на вас ви е писнало също. Това, което досега ни е задържало (номерът) вече не е пречка. Хайде масово да се преместим. Просто и умно. Браво, Globul!

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво Санди. Наистина много добра реклама са направили за Globul.
Слави очевидно има още капацитет, от който може да се взима, тоест не е за изхвърляне.

Aleksandar Krumov каза...

Бе не е на върха на злавата си, ама тази функция, която са му отредили от Globul е идеална.

Анонимен каза...

официалната статистика казва, че много малко (няколкостотин) хора са се възползвали от преносимостта на номерата, а най-много всъщност е спечелил м-тел.

имаше конкретни числа в дневник, мързи ме да ровя за линк.

Aleksandar Krumov каза...

Бе и аз чух нещо такова, ама то не може да очакваш всички да се юрнат наведнъж. Все още има пречки и съм сигурен, че Мтел правят всичко възможно да не е особено лесно да се отървеш от тях.