понеделник, 14 юли 2008 г.

И значи наистина не съществувам!?!

Едно отроче на метрорекламата смущава от няколко седмици пътуването ми до работното място. Типичен баш майстор държи мистрия и ми се хили от рекламните табла. Явно епилиран и внимаващ да не наруши правилата за строга дезинфекция, той има хирургическа ръкавица и странна сянка.

Бизнес субектът, който седи зад потресаващата визия е INFOrmator.bg. Бизнес справочник с безвкусна визия и високо самочувствие (ако се съди по интернет страницата), който не заслужава много внимание, но според мен показва как НЕ ТРЯБВА да общуваш с потенциалните си клиенти... доколкото е възможно да ги намериш в метрото. "Ако те няма в INFOrmator значи наистина не съществуваш!", казва бизнес справочникът. Освен, че индивидът на снимката едва ли ще привлече вниманието дори и на себеподобните си, рекламодателят в прав текст казва на тези, които иска да му станат клиенти, че те не съществуват. Освен това може и съвсем да спрат съществуват, ако не се примолят на INFOrmator да им вдъхне живот. Ама тези хора какво очакват? Рекламата не трябваше ли да резултира в полза за компанията? В продажби например. Признавате, че потенциалните ви клиенти не съществуват и затова ги обиждате. Какво очаквате да стане след това?

Трябва да се отбележи, че има и втори вариант за замисъл на рекламата, до който стигнах след дълго взиране. Може би идеята е да се стимулира крайният потребител да използва услугите на справочното издание. В този случай нещата не изглеждат по-добре. Рекламното послание по някакъв крайно извъртян и със сигурност забавен за създателя си начин казва, че едва ли не в INFOrmator са всички съществуващи фирми. Ако случайно схване, потребителят може да погледне надолу и да види какво чака. Гениално!!!

1 коментар:

Анонимен каза...

Абсолютно точен коментар!

Току що пробвах да намеря 10 произволни фирми в този антисайт и .... - нищо!

Съжалявам даже, че влязох изобщо в него при толкова инфо в мрежата - има и добри подобни, но по-скоро той е някакво подобие на тях - издънката на справочната информация!