вторник, 26 май 2009 г.

А за пищовите трябваше майсторлък

Едноо, двеее, триии, четирии... ясно ви е накъде бия. Във времена на почти тотален образователен срив единственият вариант да не станеш студент е да не кандидатстваш. След като те приемат идва моментът на истината в първата сесия. Разбира се последното твърдение е грешно, а преписването е нещо толкова тривиално и нормално, че може да бъде превърнато в основен стълб на продажбената стратегия на новосъздадения ти бизнес с безжични, невидими (уу колко паранормално, бел.авт.) микрослушалки...

7 коментара:

Владо каза...

поредното предизвикателство пред крехката ни обрзователна система :) но така или иначе, толкова по-яко е да препишеш, отколкото да си научиш, така че няма защо маркетинга да се услушва :)

Александър Крумов каза...

Бе така е, ама... е тъжно и малко страшно положението...

Andrey каза...

Преписвал съм на хиляди изпити по цееелия свят.Ако бих перефразирал известиня дотор Ливайн.


Но познавам преподаватели ,които ги питах за предишната "мания" химикалките с невидимо мастило.Реакцията им беше:"Абе ,те кво си мислят ,че не влизаме в интернет ли?"

Като знаеш къде да търсиш ,ще го намериш!

Владо каза...

даже никак не е "малко" страшно и тъжно... по косвени наблюдения училището (особено средното) е загубена кауза и негативното отношение почва да се пренася към образованието като ценност. Ако нищо не се промени, след 5 години ни чака много интересна ситуация на пазара на труда

Владо каза...

абе не че и ние не сме преписвали и правили други безобразия :) , ама някак си имахме като че ли мярка и уважение и сме си натискали на кой каквото го влече, нали?!

Александър Крумов каза...

Бе каква мярка?? Пресписвали сме и сме лъгали, колкото ни е позволявала системата с много малки изключения...

Peshi каза...

АААа Крумов сега ще те издам и на Минкова, и на всички останали :)
Прав си, че и ние сме шмекерували, но сме го правили дискретно. И не сме се държали с учителите, все едно сме господари на вселената едва ли не(като изключим онази по Информатика, ама тя сама си правеше проблемитИ :) ). И да ти кажа до миналият семестър(в Магистратурата чак) преписах за пръв път на изпит в унито. Сега не знам дали съм балък или просто ми харесва, това което уча, или до някаква степен ценя знанието като такова. Но знам, че ситуацията в момента дори в "многообичаното" ни МГ Плевен е в пъти по-зле, отколкото, когато ние сме били малки идиотчета там :)
Аз даже се чудя освен за кандидатстудентски и ниво ВУЗ, на кого му е притрябвало да преписва в днешно време. Та те получават оценките си по милост или мекушавост от страна на учителите и ВУЗ-овете след това ги приемат по милост с 3 на изпитите. Да не говоря пък за цялостните морални ценности на хлапетата, знам че им е рано да ги показват, но те не се градят за ден-два. Абе като се видим(сигурно зимата) ще си приказваме :)