сряда, 10 юни 2009 г.

Водааа за децата

Tymbark България излезе с нова напитка - Tedi Waterrr. Ха, познайте от един опит какво представлява продукта. Да, това е вода, овкусена на всичко отгоре. "Tedi Waterrr е единствената в България негазирана овкусена вода, специално създадена за деца. Произвежда се посредством асептична технология, БЕЗ КОНСЕРВАНТИ, с  три  освежаващи вкуса – ябълка, лимон и ягода", се казва на официалния сайт на Tymbark България. Звучи, като Devin Fresh без газировка, но с кичозно шарена бутилка и подрастващ таргет. Името на новия Tedi, обаче, е крайно налудничаво. Waterrr!?! Генерично име, за продукт, който се представя, като супер уникален? ТВ клипът е лигав до немай къде, за съжаление не намерих БГ версията, но пък докопах оригиналната полска (предполагам), където Tedi се казва Kubus.



Колкото повече ме дразни и колкото повече се замислям, колко не се доближавам до таргета на продукта, толкова повече си мисля, че идеята за подобен продукт не е лоша. Сякаш има нужните атрибути - при предполагаем таргет 10-13 годишни, кичозната бутилка (което за тях би трябвало да е символ на добър вкус и статус), напитката различна от обикновената кола (въпреки, че говорим за водица) и гъзарската, супер дупарска генгста хип-хоп полу-анимационна реклама трябва да генерират достатъчно мотивация у подрастващите. Относното конкретната покупка на Tedi Water, от Tymbark са помислили за склоняването на родителското тяло (ако се налага), натъртвайки на "БЕЗ КОНСЕРВАНТИ". Дали е достатъчно, времето ще покаже. И все пак името Waterrr ми се струва кофти избор, какво ще кажете?

9 коментара:

Магдалина каза...

Сигурен ли си, че 11-13 е таргета?
Те на тази възрст пият бира по градинките.

Александър Крумов каза...

Абе мина през ума това :)

Основно съдя по видимата възраст на децата в рекламата. Май може да свалим малко надолу, примерно 9-12?

Магдалина каза...

9-12 звучи по-реалистично :) Рекламата сигурно е правена за държава, където искат лична карта за продажба на бира.

Александър Крумов каза...

Ами клипът който съм качил е за полската версия на Tedi - Kubus. Там би трябвало контролът да е по-строг :)

singu каза...

И в оригиналния клип го има това "waterrr". Защо ли си мисля, че някой гениален мозък е сложил това име на бранда само и само да използват същата реклама, без да трябва да се престарават с видеоредактиране ( което е скъпо, ако е качествено )...

Михаил каза...

След "Здравноосигурителен фонд "Далл Богг: Живот и Здраве", нищо не може да ме изненада

Александър Крумов каза...

@ singu

Waterrr няма как да го няма в оригиналния клип, тъй като Waterrr си е името на марката, колкото и извратено да звучи :)

@ Най-добре ще е като спрат с имената от този тип

Andrey каза...

Тия ароматицирани води ги знам още от ЮеСеЙ.Супер тъпа ни се стори на всички българи идеята вода с лееек вкус на нещо си...Гадно е .Нит ое точно вода нито е точно сок.Абе шит отсекъде.Не съм се излъгал да пия от тия ама няма и да се излъжа.
Колкото до конкретния продукт -евала.Тия малките най-лесно се лъжат и нали Гошо и Пешо ако пият Waterrrr Дидо ко ша праи и той.Рекламата си е готска.Ама тва ,че няма консерванти не значи ,че няма захари и други сладки неща.

Благодаря ,но сина ми няам да напълнее и от водата!

Александър Крумов каза...

Абе да живее химията. Времената са подходящи за подобни продукти, поради занижаващото се качество на родителските грижи. Иначе в УСА съм пробвал де що боклук има и от овкусените води реално ми допадна само Vitamin Water, ама пък тя е по-скоро функционална, отколкото просто овкусена.