петък, 5 юни 2009 г.

Microfacebook Server 2009

Онази фирма, дето е хем micro, хем soft мъчи да облъчва потребителите (тези с администраторски права) на facebook с рекламен "мини сериал" със звучното име "Нов живот за сисадмина". До колко го бива е трудно да се каже. Като актьорска игра е доста зле, сценарият има някаква идея и като цяло хумор би трябвало да намират хора, които знаят какво представлява Windows Server, може би. Клипчетата имат и неуспоримо достойнство в лицето на палаво изглеждащата секретарка. Този персонаж разбира се е важен поради основно мъжката структура на сисадминската прослойка от обществото. Фенбаза от по-малко от 600 души за няколко месеца ми се струва доста скромно, още повече че сисадминската страница се рекламира активно във facebook. A дали слабата потребителска реакция не се дължи на факта, че повечето компютърни маниаци, които познавам не са особено ревностни фенове на Microsoft?

4 коментара:

Peshi каза...

Не съм сисадмин, ама много ги ебават горките, те не винаги са чак пък толкова големи фрийкове както ги описват често.
А иначе, за Мicrosoft Windows Server, особено често го използват поради простата причина, че компютрите, които са свързани в мрежа на "нормалните" хора(като на секретарката от клипчетата) използват МS Windows XP/Vista. А идеалното средство за поддръжката и работата в мрежата на въпросните компютри е познай до 3 пъти - продукт на Microsoft. Естествено, че се ползват и други "неща"(все пак не съм сисадмин :) ) като на Cisco Systems VPN - клиенти и сървър органайзери и всякакви други чудесии :)

Александър Крумов каза...

Абе те хората ползват Windows Server, ама като е малко по принуда нормално е трудно да се превърнат във фенове и радетели всичко що е микрософтско :)

симо каза...

Mаркетинг специалистите на Microsoft са доста добри - най-лесно е да манипулираш измъчен сисадмин със знойна секретарка -;)

Александър Крумов каза...

Би трябвало да е така.

П.П.

Хиперлинкчето ще го оставя, засега...