понеделник, 1 март 2010 г.

К'во гледаш!?!

Двете водещи ефирни телевизии в страната са добър източник на маркетингови недомислици. Стараят се сякаш в тази насока.

Btv e канал, който избягвам умишлено, защото е меко казано постен, политически угоднен и в него във всички предавания се въртят едни и същи крайно бездарни образи (да, Робине, за теб говоря). Като казах Робин, се сетих за поредния напън btv да пропъди част от зрителите си. Засякох предаването Fort Boyard, където очевидно продуцентите съвсем са го закъсали с парите за хонорари, та са накарали половината видим персонал на btv да се състезава. Очевидно набедената за водеща по рейтинги телевизия иска да си стане самодостатъчна. "Развитието" на две нови подобия на телевизионни канали, излъчването на архаични игрални филми и двучасовите турски маратони тотално девалвират стойността на марката btv, но пък те няма от какво да се притесняват, предвид нивото на конкуренцията.

За щастие на btv Нова се опитва да я копира в частта за задълбаване в едни и същи образи. Господата Иван, Андрей, роднините им до девето коляно... Биянка малка + Фродо са окупирали ефира, та чак се чудя що не водят и новините. За капак Нова откриха телетекста през 2010 г. и активно го промотират. Е това е иновативност. Говорим за услуга, която дори БНТ предлага сигурно повече от 10 години. Добре, че има кабелни оператори, че да гледаш телевизия само по антена си е чиста екзекуция...

И още нещо: останете с нашата програма и през март.

***

снимка: gerard79

13 коментара:

UZUMAKI каза...

След такива постове се доубеждавам колко е хубаво, че не гледам телевизия от години.

Александър Крумов каза...

Ами наистина не губиш, макар че се показват и хубави неща... по чуждите канали :)

bilkata каза...

Хехех, в далечната 1995 г. с един кърваво избачкан хонорар (написахме с една приятелка дисертацията на една кокошка) си купих един чуден Самсунг, който още бачка в кухнята ми. Та през тази далечна '95 г. със Самсунга си ползвах по Канал 1 телетекст като слънце, беше удобно да не си купувам вестник само заради програмата. :) Имаше телетекст и по руската ТВ, май по още една програма, която ловях ефирно, забравих вече по коя.
Тия от Нова сериозно ли? Рекламират услугата телетекст???

Александър Крумов каза...

Ами гледай блоковете около новините, че да се посмееш :)

пламен каза...

Яко немска телевизия.

Александър Крумов каза...

Сега остава и немски да науча, щото Робин, Иван и Андрей ме дебнат зад всеки ъгъл

Красимир каза...

Аз пък си харесвам Про БГ - няма турски сериали и не копират. Филмите и програмната им схема ми допадат. Надявам се нещата за btv да постръгнат в бъдеще, след като беше осъщестествена покупката и. За Нова нещата ще вървят все по-зле занапред. А друго си беше, когато бяха собственост на гърците...

стефка славова каза...

как ми се иска да ти кажа-ей приятел, намери, че премери.Незнам на колко години си ама ако се беше запазил строя щеше да гледаш студиоХ и после баба да ти чете приказки.Като не ти харесват има едно такова нещо на което му казват дистанционно.Сменяш канала и готово.Каквото ни е времето такива са ни телевизиите-недорасли.В България има само едно хубаво нещо-непрекъснато се надяваме, така че надявайсе, все някога ще гледаме качествени програми.

Александър Крумов каза...

@ Краси
Не разбрах доводите защо Нова ще става по-зле

@Стефка
каналът може да си сигурна, че го сменям и от много смяна забелязвам какви ги вършат телевизиите с национално покритие. Смятам, че най-малкото от зрителска гледна точка имаме право да изискваме повече. Това, че няма кой да ни го даде е лош знак и то повече от 20 години, след като студио Х не е актуално явление.

Dimitar каза...

Положението щеше да е просто зле, ако не беше критично! Зад теб съм в това мнение за двете "звезди" на небосвода наш телевизионен - "би"-то и "новата". Колкото до дамата Стефка, моите най-искрени уважения, но аз "Студио Х" много си го харесвах и дори сега бих го гледал и то по Канала, отколкото турските кретении, "Животът е прекрасен" (или нещо от сорта), а да не говорим за Иван&Андрей или Слави. No, Mercy! Не стига това, ами на 3-ти март ще му гледаме на последния и безвкусния концерт! Как пък не, облечена във фалшива мейнстрийм популярност чалготия и откровен фалш! За съжаление ТВ-то у нас е за бабите и дядовците, а рентингите са откровена стъкмистика. По-лошото е, че каналите гледат да си копират един от други простотиите и вместо да се коригират и конкурират, по този начин (понеже си е жив монопол) безсмислените и скучни предавания се мултиплицират.

voxy каза...

Много добър пост.

Обаче някои от коментарите отново правят допускането че телевизия = bTV + Nova, което е доста нелепо отделно - на кого му пука, че не гледате телевизия?

АНДРЕЙ каза...

Лично за мен в момента печели бнт-то почнат турските и за я пускам.там новините не са толкова шоу забавни нато по нова и бтв,но а истински!

Иначе Робин е толкова извинете за силните думи ама е жалък ,но пИчели милиони зарад папионката ли или друго.От началото на телевизията дразни с бездария.Ама тия явни малоумници(!) му дават да прави и новогодишни програми и повоече праймтайм ...Сега и форда.Едно време по РТЛ бяха направили така с техни звезди и даже вместо мосю рошел и дугите пак техни звезди(тва е германия все пак) ама на Ртл звездите са ,поне доста попюлър в страната си.Докъто тва ми прилича на акция спасетени фалираме
Повечето без отбора на външните продукции май беше ич не ги знам.Аламинут 100% са добри актоьори ама да не са 6-7 в страната .Не са толкова доабри ,че да ни ги натрапват!

Едно време като си купихме ТВ с телетекст се кефих се е едно имах ПС-и.Годината е 1999 или 2000.Хвалех се питах съучениците имаш ли телетекст.Немските бяха супер развити имаха си и чат.На Пийнал 1 също не беше зле имаше и полезна информация,справочник,програмата(най-важното)почна да се пълнлни и с раклама.Програмата на ЕФУ беше достъпна .Пълна лудница.Направо си беше ка Интернет.Ама сега да я равиваш баш сега...аз кооолко чакаш другите бг да имат и само копчето натисках.Но времето на телетекста отмина,
Май Евроком Пловдив имаше телетекст нещо такова и та е в БГ.

Петър Иванов каза...

Телевизията е мъртва!