сряда, 21 юли 2010 г.

Гот милк!

OREO станаха твърде модни, напомням защо:



Няма да коментирам особено много рекламата. Ако мога да я обясня чрез една друга нашумяла кампания: "С близането идва апетита!". За OREO важи в много по-голяма степен отколкото за Magnum Mojito, даже се показва акта на близане. Само не разбрах защо детето учи тати, а не обратното.

Стига с това OREO, нека бъдем по-първични, нека се изпълним с Агресия



Забележете драматичното декадентно наслагване на живи и стилизирани устни, агресивното прехапване и призивът Drink Milk!, сякаш излязъл от клипа на Papa Was a Rolling Stone. Сега опитайте да откъснете поглед от жадните алени устни и се загледайте в задължителните реквизити на етикета (за целта може да кликнете на снимката). Съставът на 100 г. продукт е на принципа "не повече от". Аз лично бих го дефинирал, като "по-малко от", ама няма значение. Оставена е вратичка за лавиране в съдържанието, което загатва за евентуална ръчна изработка на продукта. How high, real high! В официалното съдържание креативната дизайнерска ръка е сметнала за ненужно да слага запетаи между съставките. Смело нестандартно решение! В двата края на етикетната композиция застават не един, а два баркода, за разфасовки 250 мл и 500 мл. Това вече е ултра хитро, съвсем сериозно го казвам. С един етикет отхвърляш два артикула, баркодовете се застъпват и така на лице остава един баркод за артикула, който ти трябва. Евала, оптимизация!

И така в едната си ръка държим Агресията, отпиваме жадни глътки осолени с "Не повече от 0,8%" на 100 г. С другата ни остава само едно - да изпаднем в пълен Deliruim...

4 коментара:

Краси каза...

Ох сори, ама тези зъби на едната усмивка са ужасни. Това не бих го взела в никакъв случай, просто си личи колко отчаяно търсят пазар производителите, ама такива крайни мерки само отблъскват.

Боян каза...

От снимката ми изглежда, че все пак има запетайки... :-)
и ако мога да си позволя една предложение за коментар - ужасната, ама наистина отблъскваща, реклама на някакви предплатени пакети с учатието на дует Ритон...

Stop каза...

Освен всички коментари по Агресия, направо не мога да повярвам как е изписано названието на напитката айран. Все си мислех, че не е възможна такава лумпенщина, но винаги има и още нещо.

Александър Крумов каза...

Абе аз вече тотално се обърках, то айран не е ли дублетно?