сряда, 20 юли 2011 г.

Зайо Байо без чук



След като завладя този блог точно преди година, Зайо Байо се завръща с някакъв почти смислен клип, което малко разваля изградения култов имидж. Този път има и живи хора, а момиченцето в "главната" роля сякаш трябва да демонстрира как изглеждаш, ако прекаляваш с хрупането. Зайо вече си има извлечени силни предимства в пакшота. Без ГМО, консерванти, пържене, накисване и пр. Това с пърженето не го схващам малко, ама който е на ти с технологията ще разкаже как така Зайо не е видял грам олио.

Тежкото позициониране на Зайо го принуждава да върти гуми на песничка, изпълнена от невинни деца и всичко това да се случва в един клип, смесица от CGI, зелени екрани и отбрани каскади с рисуван кабриолет и клоунски клаксон. А рефренът "Аз съм заек-супермен, хрупам пръчки всеки ден" носи в себе си едновременно полъх на класически американски комикси и българска народна мъдрост. Пернишки копирайтинг, кооопеле.

Гледах, гледах и се сетих за Lotto от Best Foods. Че той Зайо на там се е запътил - към "Качество и вкус" и леко гнус.

П.П. Днешният пост e по заявка на Гери Григориева през facebook. Ако имате интересен/дебилен БГ казус, върху който ще ви е забавно да по словоблюдствам, изкажете мъката си на стената на фенстраницата на Маркетинг лоКал във facebook

3 коментара:

twizted каза...

Хм, бачкал съм в производството на царевични пръчици (не Зайо байо) но за технология с пържене за пръв път чувам.А алтернативният вариант за омасляване е с палмово масло и в никакъв случай не бих казал, че е някаъв плюс(освен за бюджета на производителя).За овкусяването не искам и да споменавам за какви шитни става дума :) :) Рекламата обаче отново разцепва с малоумщина :D

Александър Крумов каза...

Винаги съм си мислел, че ги пържат или нещо от сорта?

twizted каза...

Малко е сложно за обяснение.В най-общи линии се смесват царевична грис масло и сол и сместа влиза в една машина, наречена екструдер, където чрез налягане и висока температура се изтегля на безкрайно дълги "пръчки" а накрая едни ножове ги режат на пръчици.След това минават в друга машина, където се напръскват с различните аромати, после друга машина, която ги суши.С малки разлики вярвам, че така работят повечето производители.