сряда, 2 април 2008 г.

И на Острова хвалят новата бутилка на Загорка

Ходът на Загорка с новата бутилка на едноименната бира проехтява и във Великобритания. Creativematch - любимият портал на криейтив индустрията, както те се определят, отбеляза появата на новият дизайн с материал обясняващ добрите страни на новата визия и дори цитиращ генералния мениджър на Загорка и директорът на Siebert Head, компанията създала новата визия на бутилката.

По мое мнение решението за представяне на нова бутилка е добро най-вече от гледна точка на подобрената диференциация спрямо конкуренцията. Бирите се славят с много ниска бранд лоялност и това да се отличаваш със сигурност не вреди. Освен това досегашната бутилка си беше откровено грозна и имаше доста овехтял, комунистически вид. С новата бутилка Загорка може да се каже, че вече е по-подготвена за тежката борба с Шуменско, която според мен съвсем скоро ще е факт.

По-подробен анализ на промените във външния вид на Загорка (и Шуменско) може да намерите тук

1 коментар:

Aleksandar Krumov каза...

Когато Siebert Head направят някой редизайн в Англия очевидно това си е събитие. Още един маркетинг портал отбелязва новата бутилка на Загорка:http://www.brandrepublic.com/News/795512/SiebertHead-modernises
-Zagorka-beers-identity/