петък, 25 април 2008 г.

Да, на матурите!

Това на шега, разбира се. Не искам някой хакер 12-ти клас да ми изтрие блога утре. За какво става въпрос?

Седя си пред служебния комп с включено ICQ и по едно време в прозореца, в който пиша искача нещото, което виждате в дясно.

Евала на МОН! Учениците не искат матурата, ама нямат вече избор. Тъй като нагласите са негативни, МОН (да не повярваш) си е размърдало умствения багаж или е платило на някой с такъв и ето - забавни банерчета, които водят до култовия сайт хттп://заматурите.бг. Последният не изглежда да се обновява много на често, но пък със сигурност има полезна информация за зрелостниците.

МОН започва с "М", като маркетинг... хм, както всички други министерства, но тук идва новостта, че образователното министерство се опитва да използва маркетинга, за да подобри своя имидж пред подопечните си, а именно учащите. Поне според мен има шанс да успее. Защо?
1. Използва канал за комуникация, който е особено популярен сред младите.
2. Опитва да говори на техния език.
3. Опитва да представи продукта си в добра светлина и да пребори негативните нагласи.

Разбира се, МОН не е перфектен и типично по държавнически малко преиграва с невероятния трейлър, който може да видите по-долу.

2 коментара:

Анонимен каза...

Използват нашите кинти (или 'айде, паричките на родите ли ни) за да не ги тормозиме. Ако беше някой реално умствено натоварен щеше да пъсне фашчето по Скайп, не по ICQ... Дори не знаят къде да ни вложат кинтите баси!
А флашчето е измислено похвално, но това е друг въпрос, няма да ги хваля я! :)

Aleksandar Krumov каза...

Имай милост, де. Нали трябва да се отчете дейност... и разход.