понеделник, 13 юли 2009 г.

Небесни спортове, земна имитация

Желанието на българските "предприемачи" да имитират и копират никога няма да спре да ме учудва. Забавното е, че си харесват добре известни марки, копират ги с леки промени и се гордеят с това. Слагат най-цинично "Всички права запазени" и се "бият в гърдите" пред откраднатото.

Днешният имитатор се казва skysports.BG. Ясно е кой имитира. Остават въпросите защо и какви могат да са очакванията на собствениците от интернет пазара при толкова много спортни сайтове с еднакво спортно съдържание. Сайтът е на месец и половина, Google Page Rank 3 и твърди че прави 30К импресии на началната страница. Последното разбира се не е доказано с инсталирането на Tyxo или Webcounter, както правят сайтове, като Дневник да речем. Защо ли? Интересно и какво мисли инстинският SkySports за българския двойник. Засега нищо най-вероятно, поне докато британците не пожелаят да включат България в бизнеса си. Тогава ще има забавни съдебни закачки. Дотогава някои хора може да опитват да правят пари на техен гръб.

1 коментар:

Апостол Апостолов каза...

Има нещо още по смешно. Когато предложиш на български "бизнесмен" нещо (реклама, стратегия и пр.), той много често те пита: "Ама ти видял ли си го това нещо някъде или сам го измисли." Кажеш ли че си го видял (тоест копирал), шансът идеята ти да се приеме скача до небесата. Маймунски български манталитет!