вторник, 23 септември 2008 г.

Риалити войни

Снощи станах свидетел на тежък риалити сблъсък. За една вечер "Нова телевизия" успя да нанесе силни маркетингови крошета едновременно на bTV и "Диема".

Първият удар отиде в посока Danсing Stars с бруталното (според мен нережисирано) припадане на една от уникалните участнички. По-голямо риалити от това здраве му кажи, макар че ми дойде малко неприятно, като изживяване. Ама на народа зрелища му дай. Запис на случилото се ТУК.

Всъщност май шоуто на bTV си е умряла работа още преди да е набрало сила. Думата "звезда" е със странно значение в България, а един бърз поглед върху танцуващите участници разкрива за каква жалка картинка говорим.

И докато в първия случай се сблъскаха характеристиките на два продукта, то във втория "Хванати в изневяра" просто получи тежък господарски шамар, целият омазан в черен PR. Не, че не беше заслужено. Казусът "Хванати в постановка", на който Батман обърна внимание доста преди телевизията (браво, за което), само разкри колко силно конкурентно предимство може да бъде предаване, като "Господари на ефира". А за "Диема" какво да кажа? Ами те очевидно подцениха както конкуренцията, така и зрителя. Какво се случи при господарите може да видите ТУК.

Снимка: Дан Шърли

Няма коментари: