сряда, 11 март 2009 г.

Colt на четворна цена плюс безплатно Pajero

Buy 1 Get 1 Free промоция с неочаквани размери пусна "Балкан Стар" тази седмица. Купуваш Pajero и получаваш Colt безплатно. Плащаш една кола с цена между 77 000 и 108 000 лева и взимаш без пари едно малко бижу за 20 000. Звучи яко, ако колата, която трябва да платиш не беше Pajero. Онзи SUV от детските ми спомени, който беше първият "джип" любим на момчетата с дебели вратове. От тогава обаче изтече много вода, а въпросните момчета с много пари се преориентираха, а и се появиха доста по-добри алтернативи на Pajero. Кога за последно сте видяли Pajero по улиците? Може да сте видяли някой стар модел, но от последната генерация аз, който доста се заглеждам по коли,  не съм виждал.

Mitsubishi сякаш не смогват с темпа на конкуренцията, що се отнася до големи SUV-та. Пред българските им потребители изглежда не помага и успешното представяне в замиращия Париж-Дакар и новите му разновидности. Виж, по-компактният SUV Outlander се котира добре. Като цяло "Взривопасното предложение" ме навежда на следните мисли:

- вносителите на автомобили стават все по-отчаяни (снощи гледах реклама на Toyota Verso с 20%/10 000 лева намаление!)

- "Балкан стар" имат залежали бройки Pajero, които са непродаваеми по редовния начин. Това подсказва, че моделът не е особено търсен.

- Colt е много симпатична малка кола (страшна предница!), която всъщност е по-привлекателна от Pajero. Това да я раздаваш, като подарък може да повлияе негативно на стойността и качеството й в очите на потребителите. Дано не стане практика.

Друг вариант е от "Балкан Стар" да са сигурни, че Colt се харесва на потребителите достатъчно, за да е двигател за разкарване на Pajero-тата. В идеалния случай вносителят на Mitsubishi се отървава от Pajero, а по улиците започват да се движат повече Colt-ове, което би трябвало да е полезно да продажбите на последните.

4 коментара:

Антония каза...

Промоция тип "За него и за нея" пак таргетираща мутрите просто... Глупаво, но все още работещо май.

Аз да бях мутреса -- доста щях да се разпеня, че ми дават безплатна кола. "Този силикон за бонус ли съм го помпала, та да не заслужавам да ми купиш нещо с пари, а? Остатъците от твоя джип ще ми даваш..." и т.н. женски доводи щях да вадя :) Така де, никоя жена не би искала да получи нещо като подарък само защото мъжът й се чуди какво да прави с него.

Александър Крумов каза...

Хаха, яка гледна точка. Мутренско си изглежда промото, а и коя тая мутреса, която ще се задоволи с малко, немощно Мицубиши. От мъжката страна пък коя тая мутра, която ще се изръси 100-ина хиляди за Паджеро, когато в него я няма символика на един Туарег или Кайен, пък бил и той втора ръка.

красавица каза...

мен пък не ми изглежда мутренска тая кола, а мъжкарска. има разлика! Едно време просто беше единствения джип, а мутрите си купуваха джипове. Сега не е така....по-модени са Бентлитата и др.подобни...

по повод промоцията - България следва тенденциите на запад. Такива кампании се появиха още края на миналата година в Англия - когато там усетиха кризата.

Александър Крумов каза...

Ами, че те добре облечените бизнесмени са си мъже от всякъде. Размерът на колата и нейната цена, и не толкова дизайна, слагат Pajero в графата мутренска. А за Бентлитата не съм съгласен.Те са много малък процент на фона на Кайен, Туарег, G класа и прочие 3-тонни прогимназии.