петък, 17 април 2009 г.

Би ли ми помогнал за ципа?

Добрата стара криза май наистина носи идеи на маркетолози и рекламисти. Така, витрините на един магазин в Mall of Sofia могат да се превърнат в рекламно платно, на което Nestle Fitness да облъчва innocent shopping goers, че тъпчейки се със сириъл се поддържат във форма.

Мястото е избрано перфектно. Стотиците млади дами с ниско самочувствие, които минават през мола, получават напомняне по привличащ вниманието начин, че пак не могат да си вдигнат ципа без да гълтат корема. Хитро е, а дали един сириъл можеда помогне, всеки сам може да прецени. Ако приемем, че наемателят на един магазин в мола има пълен контрол върху наетото помещение, то използването на витрината за рекламна площ и то на контекстуално свързан с вталените дрехи в магазина продукт, е една реална win-win стратегия. И двете страни спестяват пари и обвързват потреблението на продуктите си, браво за което.

А посланието на рекламата е следното: "Яж Fitness, не ходи във фитнес и ще влезеш балната си рокля." ...Блажени са вярващите!

3 коментара:

nname.org каза...

сириъл? сириъл кила?

Александър Крумов каза...

Същият, онзи от "Хакери" :)

Апостол Апостолов каза...

Тази зърнена закуска е едно долнопробно мошеничество. Тя не само че съдържа "обичайните заподозрени"- консерванти и оцветители; тя е набъкана и от захар. От нея със сигурност може да надебелеш, но никога няма да отслабнеш. Да не говорим за това, че на вкус е отвратителна.