сряда, 14 октомври 2009 г.

А, B и С на логокражбата

Създаваш китна езикова школа за подрастващите, ще ги учиш на латиница. Oт a,b,c ще почват. С последното изречение на ум, решаваш да си пуснеш рекламка у facebook. С рекламката върви да сложиш и картинка. Пишеш abc в Google и твоята нужда от визия моментално се задоволява. Егати късмета, някой е създал точно тая картинка за първолаците с a, b и c. Качваш картинката с кратко текстче, потвърждаваш, че имаш права над визията и си готов за новата учебна година. На закриването може и да поканиш някой журналист от abc да види какво са научили децата и за каква добра кауза си използвал логото на американския медиен гигант, ако въобще си озъзнал, че малко си краднал.

3 коментара:

Владо каза...

При положение, че мастодонт като Виваком изплю нещо не дотам оригинално (което на всичкото отгоре относително лесно се вижда откъде е дошло), какво можем да очакваме от едно езиково училище :) Сашо, представяш ли си какъв шамар са получили, когато са питали колко горе долу ще им струва една creative агенция да им а направи една картинка? :)

Александър Крумов каза...

Има достатъчно безплатни изображения из нета, които са ок за комерсиални цели. Също така един фрииланс дизайнер няма да вземе повече от 100лв. Хич не ги оправдавай! :)

tedet каза...

Мда, даже има едни пичове, които правят ГЕЙМИНГ ЛОГА (на хора/отбори, които се занимават с игране на игри) за по 7 EUR. Ако такова, да дам линк :)