четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Mixed Martial Ads

Скритата/подвеждащата реклама не я може всеки. "СИС Индъстриис", обаче, вече могат спокойно да заявяват, че имат изпитана практика, как да рекламират високоалкохолни напитки в часовете, когато това е забранено. Първата кампания, в която засякох това тяхно умение беше миналогодишната на Mary Jane vodka. В миналогодишния пост представих по на широко маханизмът mixed drink и налагането на вечерен клип, използващ думата водка и нейното изрязване в дневния вариант, който уж промотира нискоалкохолен микс на базата на оригинала. Последната напитка, ако някой я е виждал въобще, моля да сигнализира.

И така тази година марката на ред е Savoy. ТВ кампанията отново е базирана на вратичката в закона, но сценарият е значително по-скучен и дори тривиален в сравнение с този на Mary Jane от миналата година:



Версията, която виждате очевидно е късната, но така или иначе разликата е единствено в последния кадър, където думата vodka на етикета е дискретно сменена с mixed drink, а гласът зад кадър на финала не казва думата водка, а вкарва многозначителна пауза. В крайна сметка щом за втора поредна година "СИС Индъстрийс" пoлзва един и същ рекламен механизъм, няма как да не си помисля, че миналата година им е свършил добра работа, колкото и некоректен да е спрямо потребителите.

Няма коментари: