петък, 18 септември 2009 г.

Спам с бонус

След като Бандата на Бипърите ми показа, че директните търговски съобщения могат да са забавни и свежи, получих и съобщение, което ми доказа, че аматьорските практики няма да бъдат изкоренени толкова лесно.

Долният спамър носи гръмкото име Luxury Travel BG. Не знам от къде са се сдобили с личната ми поща, а и не съм сигурен, че искам да знам. Следващото съобщение, което прескочи иначе добрия spam филтър на Gmail, получих два пъти в рамките на три дни и то изглеждаше по следния начин:

"ZDRAVEITE,UVAJAEMI KLIENTI !



VAV VRAZKA S PREDSTOIASHTITE 4 POCHIVNI DNI OT 18.09 DO 22.09, TURISTICHESKA AGENCIA "LUXURY TRAVEL BG" IMA UDOVOLSTVIETO DA VI PREDSTAVI SVOITE PROMOCIONALNI OFERTI ZA POCHIVKA V BULGARIA I GURCIA.



OFERTITE MOJETE DA OTKRIETE V PRIKACHENIA FAIL.




V SLUCHAI NA PROIAVEN INTERES OT VASHA STRANA, MOLIA SVARJETE SE S NAS NA POSOCHENITE CONTACTI ZA VRUZKA.




S POJELANIE ZA USPESHEN DEN OSTAVAME NA RAZPOLOJENIE ZA VSIAKAKVI VUPROSI!




POZDRAVI, ..."



Направо ти избожда очите преди дори да си започнал да четеш. Грозно и непрофесионално, и при всички случаи не особено резултатно начинание. Разни екстри, като unsubscribe линк разбира се липсват, а мейл адресите на всички към които е изпратено съобщението са 100% видими. 123 адреса, основно служебни, на хора работещи в някои от най-големите компании в България (а и не само, пример Световната банка). Тия хорица са си за основен курс по директен маркетинг, а може би и съд.



***


снимка: Александър Шперл

Няма коментари: