четвъртък, 10 септември 2009 г.

БТК + vivatel = VIVACOM?



Vivatel и БТК се сляха официално. Резултатът сами може да прецените как им е излязъл? VIVACOM на мен ми е безлично, както си бяха и досега двете марки с изключение на ерата "Суперлюбо". Рибата на 2be 99% отива в тигана, и призовавам Свилен, да й направи подобаващ некролог за помена. Той, рибока, би бил единствената тежка загуба от сливането и преливането. За разлика от мастията на Germanos рибока ще липсва, като рекламен персонаж. Много ми е интересно как VIVACOM ще се отърве от ежедневното ползване на БТК. Така де, вече не отиваш да си платиш стационарния телефон в БТК, а във VIVACOM :)

Казах, че корпоративната идентичност ми е безлична. Ами как да не е с тези убити цветове, логото напомнящо на Мишел Ваян и името VIVACOM, което e твърде първосигнална комбинация на VIVA от vivatel и COM от Bulgarian TeleCOMmunication Company. Толкова!

15 коментара:

Момчил каза...

Мен лично ми звучи, като денонощен магазин за телефони в райнона на женския пазар.

Александър Крумов каза...

Хаха, ей това е добро определение :)

voxy каза...

не е лошо, VIVACOM звучи по-добре от VIVATEL, това как сега ти звучи не значи, че ще е така след 1 година. Примерно Globul звучеше много зле в началото заради global, но сега е добре

Александър Крумов каза...

Абе то се свиква с всичко след достатъчно дълго облъчване. Това, че вече го възприемаш, като нещо нормално, не значи че ще започнеш и да го харесваш. Освен това във Globul има някаква игра на думи поне, във VIVACOM няма никой. Изкушавам се да напиша VIVA.COM.

Str.kLo каза...

На мен пък ми звучи като много икопирано от тук http://www.vivacom.com/en/. И някой е взел много пари без да ползва Гугъл а някой е дал много пари пак по същата причина.....

Александър Крумов каза...

Евала пич!!! Ей това е попадение! Резилът вече официален :) Убиват БТК и 2be (мощни марки) + Vivatel (слаба марка) и на всичко отгоре се кръщават с вече използвано име. Btw марката VIVACOM в България e регистрирана в само два класа (http://www1.bpo.bg:8080/bpo_online/rd?cmd=TrademarksEditModal&key=8545196&search=on) и то само словна. Визията не е официално запазена още :) Подали заявка за европейска марка пак само за класовете телекомуникации и софтуер/хардуеър, пак само словна марка. Сега остава италианската фирма да си е запазила името в Италия и европейската марка би трябвало да стане сложна за българите

Ivan Dinkov каза...

Май Str.kLo е прав,
съвпадението изглежда много подозрително.
Иначе съм съгласен, че след една две по-големи медийни къмпании
и ще сме свикнали набързо с името и марката.

Въпреки, че за мен лично Vivatel изобщо не успяха да се забележат с нещо на пазара -нито продукти (услуги), нито запомнящ се брандинг.
Добре, че БТК поне си имаха Супер Любо...

Александър Крумов каза...

На всичко отгоре и цветовете на БГ марката са подобни на тези на италианската. Резил голям!

tedet каза...

От едно време си ги мразя бТК и Вивател - бТК понеже са адски нагли и Вивател, защото са свързани с бТК. Няма да ми липсват. Хаха

Иначе, супер изкопирано. Толкова ли нямаха парички милите, някоя агенция да им измисли име и лого.
Името всъщност не е чак толкова лошо - Да живеят комуникациите!
Макар да се съмнявам, че това е първото нещо, което му хрумва на човек, когато прочете VIVACOM.
Сега си представям колко хора ще пишат viva.com, ако искат да проверят нещо. Ама няма лошо де, сега от viva.com.kw имат специални оферти за Рамаданa. :)

Александър Крумов каза...

Парички са имали предостатъчно и са използвали не коя да е агенция, а Publicis Marc.

margo259 каза...

Ловци на наивни клиенти!Включих се към Вивател, услугата ADSL за срок от 12 мес.Два дни след изтичане на договора ни отидох за да им върна устройството,но се оказа,че те автоматично са ми подновили договора за още 12 мес. Глобул може да предупреждава месец преди изтичане на договорните отношения,но те НЕ!В банките има 2-3 дни гратисен период,но БТК-то НЕ! Това е антидемократично и никой няма право да решава какви ще бъдат разходите за следващите 12 мес. на домакинствата!

margo259 каза...

Ще си изключа домашния телефон, тела на родителите и интернета им.

margo259 каза...

Има две институции, които ме карат да се чувствам незащитена личност: Паяка за репатриране на автомобили и БТК-то или както там иска то да се нарича!
М. Кунева нищо не направи по въпроса със защита на потребителя. Просто трябва да се забранят тези клаузи в договорите за автоматично едностранно подновяване на взаимоотношенията между две страни.

niki каза...

Здравеите съветвам никой да не си купува телфон от Виваком!Продават на хората буклуците си .Моят изкара 1 месец и хайде на ремонт за нов не искат да го подновят!Исках да разговарям с някой от шевовете им само се оправдават до най близкия магазин се обърнете това им е оправданието крият се като мишоци тези долни буклуци:)Нямали офис нямали незнам какво да си купят с парите от телефона свещи им пожелавам:))))))))

vladimirova,burgas каза...

Изклучително лошо обслужане на Виваком.Жалбите не се решават изобщо ,дори и в техните срокове.Говоря с много анонимни служители и нищо не става.Изклучително лоша система на обслужване,където никои не може да ме свърже с някой отговорен мениджър от административен отдел.Време е държавата да се намеси и спре беззаконията !