вторник, 22 септември 2009 г.

Viva la tel

Дойде и редът на покойния Vivatel в поредицата компилации от реклами на GSM операторите. Най-накрая, където си остана и в крайните резултати от анкетата, която пуснах тук и която събра чудесните 120 гласа. Благодаря на участвалите.

[caption id="attachment_1416" align="aligncenter" width="500" caption="Резултати анкета "ТВ рекламите на кой мобилен оператор са най-разпознаваеми и запомнящи се?", уникални респондети общо 120 "]Анкета "ТВ рекламите на кой мобилен оператор са най-разпознаваеми и запомнящи се?". Общ брой уникални респонденти: 120[/caption]

Графиката е доста красноречива. Виртуалният GSM оператор Frog е в общи линии на равно с Vivatel. Крайно тъжен атестат за вече мъртвото мобилно отроче на БТК. Но за умрелите или добро или нищо. Ето защо в този пост ще наблегна на рекламите на Vivatel, които смятам, че бяха добри и в по-малка степен на слабите изпълнения. Между другото във vbox7 няма кой знае колко реклами на Vivatel, което е още един симптом за слабо потребитеслко облъчване поне сред интернет потребителите.

Моят номер 1 е чичката с оранжевия чадър. Великолепна идея за онагледяване на покритието на оператора, показва се физическа близост от клиентите и техните нужди. Може би една идея по-слабо от нужното изпълнение.



В стил ФАРА на най-високото място на стълбичката има място и втори първенец. Забавен и оригинален промо клип, чиято концепция можеше да се доразвие и застъпи по-масирано в рекламите на Vivatel. Но уви, сякаш на тях им беше по-лесно да работят на парче и да чакат съединението с БТК,



Рекламата, която успя донякъде да направи добра GSM пародия на филма 300. Репликите бяха определено добри, за разлика от варианта "Смело сърце".



Таня? Малко кух хумор, почна да дразни на 5-6 път :) Важното е, че имаше закачка, много набрани номера и Таня накрая се намери - беше остаряла докато я намери главният герой.



Тънката тарифа беше друга реклама с нелоша идея. Изпълнението, обаче, изглеждаше някак евтино. То май на повечето реклами на вече несъществуващия GSM оператор им липсваше замах и визия, не толкова идея.



Друго свежо попълнение в рекламното "портфолио" беше спотът за Vivatel Mania. Отново оригинална идея, но за щастие и с добро изпълнение.



В края на миналата година на екрана се появиха Петко и Стайко. За съжаление те трябваше да промотират нещо с невероятното име "Опа!", което автоматично им свали акциите. Двамата герои пресъздаваха наяве поредната мобилна услуга на Vivatel и незнайно защо в началото на рекламата единият пиеше от мъг в глобулно зелено.



Разбира се, към финала не трябва да пропускам един изключително дразнещ клип за иначе добре кръстена услуга, като SIMпатия.



А помните ли Максим и Албена - две от първите големи рекламни лица на Vivatel. А помните ли какво отговори Максим на въпроса "Какво ти вдига адреналина?". Е не бяха ли каръци Vivatel?

Няма коментари: