петък, 6 ноември 2009 г.

Качество до гнус

От колекцията противни и запомнящи се по същата причина реклами идва господарят на безвкусицата, идолът на самоделието, гордият с аматьорската си същност снакс Lotto и производителят, чийто реклами няма как да не влязат в учебниците, защото са изпълнени с "качество и вкус" - Best Foods.



За разлика от въртяната усилено в последните дни реклама на Multirama, където положението не е тотално безнадеждно, за горепоизложения клип ми е трудно да кажа и една добра дума, всъщност въобще не ми се говори. Сами виждате защо. Между другото и двете реклами са "серийни" - тази на Multirama след Матрицата скача на Джеймс Бонд, а другите серии на Best Foods са... ами неописуеми и водещи до временни психични увреждания сред зрителите.

18 коментара:

Антония каза...

Уф, видя ли клипа с окупираната банята и голия младеж, рупащ чипс? Очите ми изпаднаха, като го засякох по Нова...

Бой с камшици и пет години затвор заслужават Best Foods.

Димитър Димитров каза...

Е*ати противните физиономии...Рекламни лица ли?По-скоро рекламни гъзове!

singu каза...

И не забравяйте отврата, с който рекламират парфюми "Регал" ( или нещо такова, никога не съм я доглеждал до края )

voxy каза...

шок и ужас....супер гнусна реклама и тоя грозник накрая...ще повърна

Shro каза...

Всички реклами гонят това което гони и тази. Тук просто всичко е поднесено без грим.

Александър Крумов каза...

Бе можело е малко грим поне.

А иначе грозникът е ултра известния комик Коко от "Шпионката на Коко" по Msat

@Антония

Гледах ги и другите версии ама ги нямаше качени :)

Digital Rebel каза...

само се хабиш с тези Best Foods - просто рекламата не е за национална телевизия, а за някоя местна кабеларка - евтина реклама при евтин рекламодател, проблема е че ние сме я видели.

bendyourcircuit каза...

Назад към ерата Мустанг САТ и Окей ТВ. Ммда.

Комитата каза...

И на мен ми направи впечатление безумието, а по принцип не се стряскам

Andrey каза...

Абе на тоа уруд що се зарива с тоя бУклук ???

Mirobg каза...

Гнусна реклама за гнусен снакс. :( (puke)

Не знам засичали ли сте ужасната реклама на Пастети Компас - нито момиченцето, нито момченцето гризкат от филията - даже се дърпат (за разлика от яката реклама на Леки). :D

Александър Крумов каза...

Засичал съм, но се въздържам от коментар :)

Katz каза...

Коко и шпионката му са далеч от ултра-известността :-) Реклама на Best Foods с него бях засичал още преди години по МСАТ и беше с абсолютно същата естетика.

Снаксът е хубав обаче, особено фъстъченият.

Valia каза...

Moeto pak mnenie, kakto i na drugi moi priateli, e korenno protivopolozno na vsichki pliuvni, koito ste hrachili po klipa na Best fuuds, i po tochno v restoranta. Da, koito si e prost po priroda i niama chuvstvo za humor ne bi haresal nito klipa, nito skritata kamera na Koko...Kakvo da komentiram po-veche...Tova si e toi bulgaristaneza, da pliue moze...no trudno sazdava nesto po-dobro. Da, za klipovete,na sastata firma, tam v baniata i drugite takiva sam saglasna, che ne e proiaven vkus v dostatachna doza, kakto i za kachestvoto im. A sega imam po-vazna rabota...

Koko каза...

Шами, ако слушкаш и папкаш Бест фуудс, за следващият клип може и да те взема да го снимаш...След консултация с екипа разбира се...Така, че УМНАТА !!!!

Александър Крумов каза...

Валя,
Имаш пълното право да не се съгласиш с написаното. Това, че Коко ти е симпатичен реално не вдига стойността на рекламата, а тя се изчерпва с показването на продукта и изказването на неговата марка. А това нарежда рекламата сред реклами правени преди 15+ години, когато е било по-разбираемо да пускаш такива аматьорски клипове.

Александър Крумов каза...

@ Koko

Кой е тоя Шами и коя е умната?

Rossitsa каза...

Ако не беше жалко, щеше да е смешно. Но мен ме стяга сърцето, че след 20 години още гледаме такива потресаващи примери на неразбиране на комуникационния процес и рекламата. По-добре Best Foods да дадат рекламните си бюджети за благотворителност, поне добро дело да сторят, а не да хвърлят парите си на вятъра... или на Коко...