сряда, 18 ноември 2009 г.

http://podvedi.me

Представянето на facebook реклами започва да ми става навик, тъй че ако започвам да ставам досаден, моля сигнализирайте на 112 или най-добре напишете разочарован коментар.

Днешният експонат влиза в графата подвеждаща реклама. В унисон с икономическото положение акцентът пада върху намаленията.

95% намаление на iPhone звучи меко казано фантастично и няма как да не е привлякло кликания в добри количества, но пък препращането на БГ версия на ebay е малко като студен душ. Можело е собствениците на pobedime.com да бъдат малко по-искрени в текста на рекламката, защото така със сигурност са привлекли доста потребители, които са очаквали истинско намаление. Ако си бяха написали отначало за какво иде реч щеше да се вдигне процентът на потребителите, които са кликнали върху рекламата и в крайна сметка са се регистрирали на сайта за участие в търговете.

3 коментара:

Ogy Kovachev каза...

Когато видях тази реклама веднага се "заинтригувах" и последвах линка. Много скоро се разбра, че си е чисто подвеждане и искат пари. Докладвах от бутона и си казах мнението по установения ред. Да видим какво ще предпиемат...

Александър Крумов каза...

Нищо няма да направят според мен. Аз още първия път като я видях тази реклама сигнализирах и след което видях рекламата пак :)

Nico Mitev каза...

Уважаеми г-н Крумов. Обръщам се към вас в ролята си на представител на www.pobedime.com. Благодаря за публикацията и обърнатото внимание. Запознах се и с други ваши текстове, с повечето от които съм напълно съгласен.
В случая с рекламата на нашия аукцион, обаче, не споделям мнението ви. При нас реално се случва дадени потребители да се сдобият с продукти с 95% отстъпка, намаление или нещо подобно. Нормално е да акцентираме върху това в рекламите ни. Никак не ми се вярва гражданите, консумиращи Пещерска да си я купуват, защото очакват 700 мл. "Мека топлина". Или тези, които си общуват с Vivacom - защото те са "всичко което ги свързва". Рекламните послания са разнообразни и рядко толкова конкретни, колкото би ни се искало. В този смисъл "открий детето в себе си" на Sure Check (тестове за бременност) са уникално и рядко повторимо попадение.
Намалението от 95% в някои търгове е факт. Действително, не във всички, но всеки попаднал под "обстрела" на рекламата има шанс да си закупи нещо с такава отстъпка. Иначе приемам poDVedime с огромно чувство за хумор и ви благодаря още веднъж за будната рекламна съвест!