четвъртък, 26 юни 2008 г.

К'во diriш? Тук не е информация!


"Тук не е информация". Там не е информация. Дири.бг не е информация. Прост пример: пробвайте търсене "uefa euro 2008". Получавате два резултата (!!!). С добрия стар Google - само 10,5 МИЛИОНА.

Но нека оставим на страна функцията на сайтът със звучното позабравено, да не кажа селско име "дири". Да, ясно че има закачка с dir.bg, но звучи грубо и определено ниско технологично. Защо за бога ще правиш търсачка през 2008 г.??? Какво ново предлагаш? Странична лента с картинки? Освен това, ако предлагаш нещо ново, революционно, как предполагаш, че хората ще разберат какво е, като не им казваш/показваш. След като 100-ина пъти съм се взирал в недоумение що за човек ще плати, за да рекламира сайт на билборд, отварям дири.бг и виждам бял екран с поле за търсене по средата. Това е в общи линии. Поне рекламата не заблуждава, че ще попаднеш на значително откритие за човешката раса.

Същият този он-лайн продукт се радва на масирана метро реклама (и аутдоор предполагам), даже и на двусекундно появяване в рекламния блок по време на новините на бТВ. Да кажа, че ми е странно, че интернет сайт се рекламира така масово в off-line вселената, ще излъжа, просто ми е абсолютно непонятно. Разбирам да рекламираш продукт, който има физически измерения, а сайтът му има спомагателна функция, но в случая рекламираш интернет търсачка в метрото. ОК, веднага вадя лаптопа, докато чакам влака и влизам в дири.бг. Да, да! Както казва Данчо от Пощенска банка. Ако ще и една буква да е името на сайта, трябва да има психотронни оръжия в билборда, за да очакваш някой да влезе в интернет сайт дори пет минути, след като е видял неговата външна реклама. Просто хората са затрупани от толкова много рекламни послания, че само това остава - да се налага да ги помнят, докато стигнат до персоналния си компютър. Или греша? Може би целта не е хората да купят (в случая посетят) продукта, който рекламираш, а само да се чудят защо на стената на метростанцията не е информация?

7 коментара:

Анонимен каза...

БиТиВи са новите собственици на ДирБГ, затова виждаш толкова оф-лайн реклама.

Aleksandar Krumov каза...

Хаха, тогава не се учудвам, че се дразня :)

Анонимен каза...

ДИРИ ме изнервя със супер остарели и неактуални резултати, а също така и че е прекалено много дир.бг насочена - Защо ми е да получавам резултати основно от Дир.бг и подстайтовете ?

Анонимен каза...

Незнаех, че дир.бг са собственост на бтв вече, но определено сайта не е това което беше ... рядко има нещо интересно в него ... като че ли се поизхабява. Знам ли, но все пак нещо му липсва. Това е лично мнение ествествено.

Aleksandar Krumov каза...

Дали дир.бг е на бТВ няма значение (освен, че могат да стават деградивно пошли и жалки, като телевизията), но учудващо за какво е този рекламен напън.

Aleksandar Krumov каза...

Най-накрая схванах гениалната идея на рекламиста, която е, че на стената на метрото няма информация. В интернет банерите гласят "Тук е информация". И все пак, идеята си е идея, ама май единствения доволен ще е този, който е измислил рекламната кампания и е успял да преметне плащащия, че е нещо велико. И още нещо. Ако ще правиш тийзър, защо слагаш на тийзъра информация за продукта??? Извратена работа.

Bruce Wayne каза...

мен пък не ме издразни рекламата, но вече бях пробвал търсачката и съм наясно, че е пълен боклук и поредната недомислица